Un congrés farà balanç del primer any de vigència de la Llei 16/2022 de reforma de la Llei Concursal

Magistrats del mercantil i professionals del dret i l’economia tindran ocasió de fer balanç del primer any de vigència de la Llei 16/2022, que ha suposat un canvi radical en la concepció del dret concursal espanyol, en el V Congrés de Dret Concursal que tindrà lloc els dies 5 i 6 d’octubre de 2023 a Benicàssim.

A tal fi, el congrés començarà per abordar una qüestió que ha donat lloc a notables polèmiques, com és la dels plans de reestructuració, amb alguns casos recents de molt d’impacte. Una taula redona s’ocuparà de les vendes d’unitats productives quan el venedor es troba en escenaris d’insolvència o pròxima a ella. S’incidirà en un tema irresolt però fonamental per als professionals de la insolvència, com és l’estatut de l’administració concursal, qüestió que segueix en un estat de «interinitat» des de 2014.

Una altra taula de debat es dedicarà a analitzar la decidida aposta del legislador per dinamitzar i agilitzar el procediment concursal i com s’està traduint en la pràctica dels tribunals. Es passarà revista a cadascuna de les fases del concurs per a comprovar l’impacte real que estan tenint aquestes mesures d’agilitació en la gestió dels procediments. Una altra sessió aprofundirà en un tema que continua suscitant molt interés, com és l’exoneració del passiu insatisfet, per les incògnites que planteja aquest «dret» del deutor persona física.

L’última de les taules s’ocuparà d’abordar l’experiència amb l’«estrena» del procediment especial del Llibre Tercer, per a comprovar com està funcionant en la pràctica aquesta nova figura i que, fins ara, només havia pogut ser enjudiciada des d’un pla teòric.

La companyia multinacional Trademat patrocina aquest congrés, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benicàssim, municipi que acull el fòrum des de la seua primera edició.

Més informació, programa i inscripcions en la web de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa: http://www.fue.uji.es/derechoconcursal

 

 

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: