Un centenar de veïns i veïnes d’Aldaia i El Perelló visiten la Diputació de València

Informació i Foto: http://www.dival.es

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats d’Aldaia i El Perelló han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, una activitat en la qual han estat presents la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, la regidora de Benestar Social de El Perelló, Amparo Fernández, i la diputada Mamen Peris.

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució, una iniciativa que la Corporació provincial organitza amb l’objectiu que la ciutadania valenciana conega “el ric patrimoni de la institució, així com mantenir una vida activa i saludable”, en paraules de Mercedes Berenguer. La diputada ha explicat als assistents el funcionament del ple i ha recomanat la visita de la mostra ‘Memòria de la modernitat’, amb els tresors artístics de la Diputació, que es troba a Alzira.

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, els jardins de l’antic Hospital General de València, el Centre Cultural la Beneficència i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al final del mes de novembre.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: