Un bàndol municipal concreta les mesures a Borriana per a les Falles 2022

L’Ajuntament de Burriana ha emès un bàndol d’Alcaldia on es concreten les mesures de compliment obligat a seguir durant les Falles 2022, a fi que els espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics durant les festes reuneixin les condicions necessàries de seguretat, salubritat i higiene i per evitar molèsties al públic assistent ia tercers.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, després de confirmar que ja ha signat l’edicte tenint en compte les normes sanitàries actuals en vigor com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Safont ha destacat que encara que les mesures contra la covid que estaven vigents a la Comunitat Valenciana han quedat sense efecte, i segons la normativa actual l’ús de la mascareta no és obligatori en els actes a l’aire lliure, tant per a les persones participants als esdeveniments com per al públic que hi pugui assistir, des de l’Ajuntament “recomanem prudència i sentit comú en relació amb l’ús de la mascareta, distància interpersonal i altres mesures preventives que es puguin adoptar”.

Una actitud de “responsabilitat i compromís” que, segons ha advertit l’alcaldessa, haurà de prevaler també a “tota l’activitat festiva que es desenvolupi als casals i carpes de totes les comissions falleres”.

Horaris

Segons reflecteix el bàndol, per tractar-se de festes de caràcter tradicional i popular, per a la celebració dels actes i activitats l’horari de funcionament, amb caràcter excepcional per a les nits dels dies 12, 16, 17 i 18 de març, conclou que no podran començar abans de les 17.30hi acabaran i seran desconnectats els aparells de qualsevol tipus a les 4 hores, i els locals o instal·lacions de reunió estaran totalment tancats a les 4.30 hores.

Una norma aplicable tant als casals fallers com a les instal·lacions portàtils, les actuacions musicals, així com als actes d’amenització o ambientació musical.

Mentre que els dies 11, 15 i 19 de març, l’horari establert indica que no podran començar abans de les 17.30hi acabaran i seran desconnectats els aparells de qualsevol tipus a les 3h, i els locals o instal·lacions de reunió estaran totalment tancats a les 3.30h.

Coordinador covid

El bàndol municipal d’aquest any inclou la figura del coordinador o coordinadora covid, amb què haurà de comptar cada comissió ia la qual li atribueix “vital importància per al desenvolupament dels actes fallers”. Serà una persona amb prou formació que coneix la normativa sanitària vigent i disposa de criteris per aplicar-la en el desenvolupament de les diferents activitats de la falla. També assenyala que en absència del coordinador/a covid quedarà una altra persona encarregada de la supervisió del compliment de les mesures.

A l’edicte es preveu a més que des de les comissions falleres es difondran Ilamaments al públic i fallers i falleres a celebrar uns actes fallers responsables.

Quant a l’horari per traslladar a via pública els ninots dels monuments fallers, als efectes d’evitar problemes en el trànsit rodat i per motius de seguretat no s’autoritza fins a les 22 hores del dia 10 de març, sempre que no s’interrompi ni el trànsit rodat ni el de vianants i excepte la zona de mercat.

Activitats en via pública

La celebració de dinars, sopars, dinars, etc. en via pública sense instal·lació de carpes estarà subjecta a la presentació prèvia de declaració responsable segons el model municipal. En tot cas, assumiran la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració, incloent-hi el nombre de comensals per taula i distància entre taules.

Informació i Foto. Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: