Últims dies per a visitar l’exposició de Josef i Anni Albers a l’IVAM

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) clausura aquest diumenge 19 de juny l’exposició ‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida’. La mostra reuneix per primera vegada a Espanya les obres d’ambdós creadors, des dels inicis en la Bauhaus en els primers anys vint i fins al final de les seues vides als Estats Units. Estructurada en quatre apartats, la proposta fa un detingut repàs de la trajectòria artística i vital del matrimoni, que permet veure la manera en què van confluir els interessos i les experiències mútues, marcats per la deriva de l’abstracció entre dos continents.

L’exposició, coproduïda pel Musée d’Art Modern de París (MAM) i l’IVAM, mostra pintures, dibuixos, fotografies, tèxtils, mobiliari, peces de vidre i joies procedents de la Fundació Anni i Josef Albers, a més d’institucions com Josef Albers Museum Quadrat, Peggy Guggenheim Collection i particulars que han prestat peces.

En la mostra no falten les obres més conegudes i celebrades de Josef Albers (el temps a Yale i els ‘Homenatges’, 1950-1976), amb els seus reiterats tributs al quadrat, juntament amb sales que mostren les aplicacions tèxtils i treballs sobre paper d’Anni Albers (‘De la tela al paper’ 1976-1994).

En el marc de l’exposició, la Fundació Josef i Anni Albers va donar dues obres presents en la mostra per a la col·lecció de l’IVAM: un oli sobre paper realitzat per Josef Albers l’any 1948 i una aiguada sobre paper de diazotípia d’Anni Albers de l’any 1973, valorats ambdós en 850.000 dòlars. Els visitants que s’acosten fins a l’IVAM també podran descobrir la instal·lació que ha realitzat l’artista Andrea Canepa en diàleg amb Annie Albers, composta per dues peces tèxtils a partir de la connexió entre la història del tèxtil i la de la computació.

‘Anni i Josef Albers. L’art i la vida’ es realitza en el marc de la programació de València Capital Mundial del Disseny i s’acompanya d’un catàleg editat pel Musée d’Art Modern de París, que compila assajos de diversos especialistes.

L’entrada a l’exposició és gratuïta. L’horari d’obertura és de 10 hores a 19 hores i el divendres fins a les 21 hores. El diumenge s’organitza una vista comentada a l’exposició a les 12 hores.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: