Tuzón: “La restauració del medi natural és un pilar essencial en la lluita contra el canvi climàtic”

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha assenyalat que la restauració del medi natural, juntament amb la reconversió del sistema energètic, són dos dels pilars essencials en la lluita contra el canvi climàtic.

Tuzón ha obert avui la jornada de la Conselleria ‘Restauració forestal davant un triple cruïlla: les oportunitats, el canvi climàtic i l’expansió natural del bosc què fer, on i com?’, en què han participat representants de la Universitat Politècnica de València i Universitat Politècnica de Còrdova, així com de la Fundació Desert-Leaves, a més de la Conselleria, a través dels Serveis d’Ordenació i Gestió Forestal i de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000.

La jornada ha abordat els reptes que planteja la restauració forestal, una mena d’equilibri entre repoblació, gestió i resposta davant del canvi climàtic, que cobra més importància si és possible després del recent acord de la Cimera Internacional del Clima (COP26) centrat a donar la batalla contra la desforestació.

“La natura sempre jugarà a favor nostre si fem una bona gestió del medi”, ha assegurat Tuzón, que també ha reivindicat la resposta positiva de l’entorn forestal davant de polítiques eficaces de recuperació.

La jornada a més ha servit com un espai bilateral de transferència del coneixement aplicat, en què s’ha combinat la investigació acadèmica en matèria de restauració amb les polítiques de gestió desenvolupades per les institucions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: