Turisme vetlla per la qualificació professional de el sector turístic a través de formació inclusiva

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquest dimarts al CdT de València amb el director de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos, el conveni de col·laboració entre ambdues entitats per al foment de la formació de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals per a la seva inserció laboral en el sector turístic valencià durant l’any 2020.

A través d’aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destina 70.000 euros per impulsar el projecte PREPARA-T, el qual permet la realització d’accions formatives en la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat.

Segons ha detallat el secretari autonòmic en roda de premsa després de la signatura d’l’acord, “el turisme no només ha de servir a la societat en termes empresarials, sinó que també ha de tenir cura de la inclusió i els propis recursos humans, tal com recull la Llei de Turisme “.

Un dels objectius de Turisme Comunitat Valenciana és vetllar per la qualificació professional dels recursos humans de el sector turístic valencià; d’aquesta manera, i segons ha declarat Francesc Colomer “amb aquest acord es pretén obtenir, a través d’una formació inclusiva, el millor resultat personal de cada participant perquè les empreses interessades obtinguin la millor qualitat en els seus serveis”.

Per al titular de Turisme “sense la complicitat de el món empresarial seria molt complicat aquest programa i la seva inserció laboral real”. Colomer també ha volgut destacar la “magnífica qualitat professional dels alumnes que passen per aquest pla de formació, segons el ‘feedback’ de les empreses participants”.

Així mateix, Colomer ha anunciat que “aquest pla de formació, implantat a València i Castelló, s’estendrà el 2021 a la província d’Alacant, en concret, a l’CdT de Benidorm”.

Per la seva banda, el director de la Fundació Asindown de la Comunitat Valenciana, Manuel Campos, ha declarat que “aquest conveni dóna suport la feina que fa la fundació en matèria de formació i inserció laboral amb persones amb síndrome de Down, perquè puguin tenir una sortida laboral digna i real “. Per Camps, “apostar per un treball conjunt entre l’administració pública i entitats socials dóna els seus fruits, amb famílies amb discapacitat que treballen i tenen un futur digne”.

Manuel Camps ha informat que “en l’actualitat, tot i la pandèmia, hi ha al voltant de 100 persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual treballant a la Comunitat Valenciana, no només en hostaleria sinó també en altres sectors.”

Cursos de cuina amb pràctiques en empreses

En concret, gràcies a aquesta col·laboració s’han realitzat dos cursos de cuina, un en el CdT de València i un altre en el CdT de Castelló, de 800 hores de formació cada un d’ells. Així mateix, aquest projecte ha permès impartir jornades informatives a la resta de centres de la Xarxa CdT de la Comunitat.

Cada curs consisteix en un itinerari formatiu integral per al desenvolupament de l’activitat en establiments turístics, amb mòduls de cuina, sala i altres serveis auxiliars. Així mateix, els alumnes tenen l’oportunitat de realitzar pràctiques professionals en diferents empreses.

Les persones participants en el curs compten amb perfils amb dificultat per a la inserció laboral i, per això, la posada en marxa de cursos específicament adaptats a les seves necessitats pedagògiques els acostaran més a la inserció laboral i la inclusió social.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: