Turisme rep la sol·licitud perquè les festes tradicionals d’Alacant siguin d’interès turístic local

El director general de Turisme, Herick Campos, ha mantingut aquest matí una reunió amb el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Jiménez, i amb representants de la Federació d’Associacions de Festes Tradicionals d’Alacant.

A la trobada, el regidor de Festes ha lliurat al director general de Turisme un dossier per impulsar la iniciativa de la Federació perquè les Festes Tradicionals siguin d’Interès Turístic Local. La Federació engloba les celebracions del Porrat de Sant Antoni, Creus de Maig de Santa Creu, Tabarca, Sant Gabriel, Sant Roc i Raval Roig.

Herick Campos ha mostrat el seu reconeixement a l’Ajuntament d’Alacant, però especialment a la Federació “per la feina i l’empenyorament” que estan mostrant per presentar els diferents tràmits que cal complir per obtenir la declaració com a festa d’interès turístic que atorga la Direcció General de Turisme.

A més, Campos, ha destacat “la feina dels festers” per impulsar les festes i que any rere any es puguin dur a terme. En aquesta línia, ha ressaltat la importància de protegir la “cultura popular i els costums, que són un reflex de la nostra identitat”.

També ha reconegut “la feina que exerceixen els ajuntaments juntament amb les federacions i les comissions de festes” per donar suport i iniciar els tràmits per a l’obtenció de les declaracions de festes d’interès turístic. Finalment, Campos també ha volgut destacar el treball que realitza el personal funcionari de la Direcció General de Turisme de la Generalitat per a la tramitació d’aquests reconeixements a l’àmbit local, provincial i autonòmic, ia l’aportació d’informes per als d’àmbit nacional i internacional.

El director general ha incidit que “el catàleg de festes dʻinterès turístic, ve també molt bé per al turisme” i ha afegit que “es trasllada a la promoció turística a través de diverses accions que es duen a terme des de Turisme CV”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: