Turisme reforça la promoció de la gastronomia de la Comunitat a Alacant Gastronòmica

Turisme Comunitat Valenciana està present des d’aquest divendres i fins al pròxim 27 de setembre a Alacant Gastronòmica, el certamen que acull la Institució Firal Alacantina (IFA) i en el qual es donen cita prop de 150 expositors per mostrar als visitants el millor de la gastronomia mediterrània.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració, que se celebra a la Institució Firal Alacantina d’Elx.

Francesc Colomer ha assistit acompanyat pel president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Juan Bautista; el president de la Institució Firal Alacantina, José Luis Gilabert, i el president de l’certamen, Carlos bany.

Turisme Comunitat Valenciana participa a través de la la Xarxa de CdT en les activitats de el programa, així com mitjançant un conveni per reforçar la governança col·laborativa en la promoció de productes turístics, entre els quals destaca la gastronomia, que comptarà amb una dotació total de 60.000 euros.

Turisme CV compta amb diferents espais expositius en els quals intervé dins d’Alacant Gastronòmica: prop de 30 empreses de turisme gastronòmic (restaurants, cellers, embarcacions de pescaturisme, agents de viatges, guies de turisme, rutes de el vi), professionals de la gastronomia ( cuiners, cellerers i productors) i altres entitats.

En concret, Turisme participa amb un estand propi de 250 metres quadrats en què, sota la marca paraigua L’Exquisit Mediterrani – Comunitat Valenciana, es dóna cabuda a empreses, professionals i destinacions per a la promoció conjunta de l’oferta turístic-gastronòmica de la Comunitat Valenciana.

Reforç de la formació a través dels CdT

Cal destacar també que Turisme Comunitat Valenciana promou la participació de l’alumnat de la Xarxa Cdt a Alacant Gastronòmica amb la finalitat que puguin participar en les activitats per a estudiants i realitzar al seu torn pràctiques al costat de xefs i professionals de prestigi.

En concret, la zona d’ ‘showcooking’ de L’Exquisit Mediterrani estarà dinamitzada i gestionada pel cuiner i docent Joan Clement, qui intervindrà en les diferents elaboracions culinàries al costat dels alumnes de cuina de la Xarxa de CdT.

Per al personal en formació de la Xarxa de CdT, participar a Alacant Gastronòmica és una oportunitat d’ampliar el seu coneixement sobre el producte, tradicions i cuina mediterrània i un exercici d’aproximació a la realitat professional de la cuina, la sala, la rebosteria o la sumilleria, col·laborant amb els xefs als esdeveniments.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: