Turisme promociona l’oferta de localitzacions de cinema de la Comunitat Valenciana al festival audiovisual internacional Iberseries

Turisme porta l’oferta conjunta de localitzacions per a rodatges a la Comunitat Valenciana, a través de la seua marca València regió Film, a la major cita de l’audiovisual en espanyol i portuguès, el festival Iberseries Platí Indústria, que se celebra de el 28 de setembre a l’1 de octubre al centre cultural Matadero de Madrid.

D’aquesta manera, la Comunitat està present en aquesta cita audiovisual a través de la iniciativa ‘La Comunitat Valenciana com a plató de rodatge’ i la seva versió internacional Region of Valencia: Where filming is welcome, impulsada per Turisme amb la col·laboració de Productors Audiovisuals Valencians, amb la finalitat d’aglutinar les diferents localitzacions i beneficis de rodar tot tipus de produccions audiovisuals a la Comunitat Valenciana.

València regió Film disposa d’un estand a IPI PLAÇA, un espai dins de recinte de Iberseries per a la trobada entre empreses productores de cinema i sèries, televisions i plataformes i agents de venda i distribuïdors. L’objectiu és donar a conèixer l’oferta i els avantatges de rodar a la Comunitat Valenciana als principals agents de la indústria nacional i llatinoamericana.

La Comunitat també tindrà el seu espai en les conferències sobre sinergies entre turisme i l’audiovisual, que se celebraran en el marc de el certamen amb la participació de Turisme Comunitat Valenciana al costat de representants d’entitats i comissions fílmiques de països com Panamà, Mèxic, Colòmbia i República Dominicana.

En aquesta conferència, que tindrà lloc aquest dimarts a l’auditori de la Casa de l’Lector, es comentaran els models de negoci i estratègies per posicionar els atractius d’un país o regió com localització, així com el paper dinamitzador de les film commissions com a agents dinamitzadors de la indústria audiovisual.

Dins de l’espai anomenat IPI PITCH, la Comunitat Valenciana ha sigut triada amb altres 10 localitzacions de tot el món per presentar les seves facilitats i beneficis per a la filmació de produccions audiovisuals davant els productors, compradors i plataformes de contingut assistents. La cita serà el dia 30 a la Sala Borau de la Cineteca.

Durant la jornada es destacaran aspectes com la diversitat de localitzacions, l’àmplia capacitat d’allotjament, les hores de llum a l’any, la creixent indústria audiovisual i de serveis i la tasca que desenvolupen les diferents film offices valencianes al llarg del territori.

Cal destacar com s’han reactivat els rodatges a la Comunitat Valenciana després el confinament de 2020. Els productors i directors de llargmetratges reconeguts en els festivals de Màlaga i Alacant, com els d’ ‘El cover’, ‘Lucas’ i ‘Estima’, i sèries com ‘Alba’, ‘l’immortal’, ‘el joc de les claus’ així com l’última temporada de ‘la casa de paper’, entre d’altres, han apostat per la Comunitat com a plató de rodatge després de la parada provocat per la pandèmia .

Aquest festival aglutina algunes de les principals film offices / commissions del territori, tant de manera presencial com virtual. València Film Office, Benidorm Film Office, Peníscola Film Office, Film València, Costa Blanca Film Commission i la Diputació de Castelló uniran forces amb l’objectiu de seguir impulsant els rodatges de produccions audiovisuals a la Comunitat.

Iberseries Platí Indústria

En aquesta primera edició, el certamen aspira a aportar visibilitat als llargmetratges i a les sèries de ficció d’àmbit o temàtica iberoamericana, potenciar el talent dels creadors i creadores i fomentar la coproducció internacional com a fórmula clau per consolidar projectes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: