Turisme presenta un ‘Manual per a l’Adaptació de les destinacions turístiques a el Canvi Climàtic’ amb recomanacions pràctiques per al sector turístic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha clausurat la Jornada Tècnica de Invat.Tur sobre ‘La sostenibilitat turística com a vector per a la recuperació: Reptes i Tendències’, on s’ha presentat el Manual per a l’Adaptació de les destinacions turístiques a l’Canvi Climàtic .

Aquest nou ‘Manual per a l’Adaptació de les destinacions turístiques a el Canvi Climàtic’, que aquest dimarts ha presentat el partner de Pax Consulting, Pau Pitarch, és un document que aporta reflexions i recomanacions pràctiques a la comunitat turística valenciana, per a un millor acomodament de la governança de les destinacions front als reptes que plantegen els impactes de l’canvi climàtic.

El responsable de Turisme, Francesc Colomer ha ressaltat que amb aquesta nova eina, que és una aliança tecnològica, “som més forts que ahir”, a el temps que ha recalcat que “el mateix motiu de convocatòria d’aquesta jornada ja resumeix els nostres objectius fonamentals que aspiren a ser identitaris, i això si que serà un avantatge competitiu “.

Durant la cloenda, ha explicat que des de Turisme, “hem impulsat fa temps, des del consens i des de la voluntat de compartir neurones, visió, missió i objectius”, i ha recordat que “amb el Llibre Blanc que il·lustra una nova estratègia turística, va començar tot “i” el nostre patrimoni seguir amb el Codi Ètic, la primera regió de l’món que adapta a la seva llei el Codi Ètic Mundial de Turisme “, a el temps que ha recalcat que” la pandèmia de el canvi climàtic és el següent repte comú i global “.

A més, Colomer ha destacat que “la tecnologia o ens porta una distopia històrica, o ens porta a una regeneració de la societat, i jo aposto per això últim”, i ha confiat en la tecnologia aplicada “per coordinar-nos i no malgastar res, com hem fet amb el SICTED, amb el amb el model de recomanacions d’alineació amb els ODS, i amb la xarxa DTI “.

En aquesta jornada, ha participat també com a ponent el director general de Turisme, Herick Campos, que ha analitzat les accions de el Pla Recuperatur CV enfront de la crisi provocada per la COVID-19 i les noves oportunitats que obren els nous fons europeus per a la sostenibilitat turística.

Per Camps, “l’important és que tota la cadena de valor sigui conscient de la sostenibilitat o no serem destinació turística sostenible i no serem destinació de primer ordre”.

Manual per a l’Adaptació de les destinacions turístiques a l’Canvi Climàtic

El Manual per a l’Adaptació de les destinacions turístiques a el Canvi Climàtic és un document que aporta reflexions i recomanacions pràctiques a la comunitat turística valenciana, per a un millor acomodament de la governança de les destinacions front als reptes que plantegen els impactes de l’canvi climàtic que es estan succeint a escala local i global.

L’objectiu principal d’el manual és servir d’eina de guia i ajuda que faciliti la comprensió sobre la realitat i l’efecte de l’canvi climàtic, així com també la relació d’aquest amb una visió holística de la gestió de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.

A més, aquest manual també permet a les destinacions visualitzar les principals actuacions a desenvolupar en el marc de les seves estratègies turístiques per adaptar la seva evolució a l’efecte d’el canvi climàtic, i amb això mitigar l’impacte de la mateixa.

El document recull diferents apartats com el canvi climàtic i les implicacions en l’àmbit turístic; les destinacions turístiques de la Xarxa DTI davant el canvi climàtic; eixos d’actuació de les destinacions turístiques a l’canvi climàtic.

A més, recull un conjunt de 52 recomanacions ordenades en base als eixos d’actuació, per a l’adaptació a l’canvi climàtic. Aquestes recomanacions pretenen guiar, orientar i facilitar les destinacions turístiques solucions per a la seva posada en marxa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: