Turisme presenta el seu model de gestió de festivals en la XX Assemblea General de l’Associació de Promotors Musicals

Turisme Comunitat Valenciana ha presentat el seu model de gestió de festivals musicals a la XX Assemblea General de l’Associació de de Promotors Musicals (APM).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat a la taula rodona ‘Turisme i Sostenibilitat en la indústria de la música en directe’ juntament amb el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Xavier Marcé, i el director de l’ agència Gallega de les Indústries Culturals, Jacobo Subtil.

Francesc Colomer ha assenyalat que “hem participat en aquesta taula rodona per posar en valor la concepció i la gestió dels festivals musicals que vam realitzar a la Comunitat Valenciana” i que l’objectiu “és compartir experiències i reptes de futur amb els professionals de sector i amb altres comunitats autònomes “.

Colomer ha recordat que el 2018 “vam aprovar la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, on els festivals musicals apareixen com un producte turístic de primer ordre, també altres conceptes vinculats a l’ètica, l’hospitalitat, la sostenibilitat i el oci “.

També ha assenyalat que “hem estat pioners en legislar en clau de Codi Ètic i en elevar la música a bandera de primer nivell” i ha afegit que

“Sabíem el que era un Bé d’Interès Cultural, una Festa d’Interès Turístic, però no hi havia protecció per als festivals entès com un recurs musical de primer ordre”, a el temps que ha recalcat que “una llei senyalitza els camins de les transformacions” .

Per a Colomer, “la música com a producte turístic és l’àmbit que millor reconcilia el PIB i el FIB, entès com la felicitat interior bruta” i ha ressaltat que “hi ha moltes dades que avalen i confirmen el paper dels festivals en una marca turística” .

A més, ha destacat que per a la Generalitat els festivals musicals “són també un element diferencial que connecten amb la nostra identitat, a més de ser una incubadora de futurs turistes”. En aquest sentit, ha posat èmfasi que “un milió de visitants a l’any signifiquen grans possibilitats de futur”.

El responsable de Turisme s’ha referit a la feina que es realitza des de la Comunitat Valenciana per impulsar els festivals musicals i ha incidit que “promocionem la música amb els actors musicals directes, que ja formen part de l’ecosistema de gestió i decisió de la nostra política turística “.

Així mateix, ha esmentat que “s’acaba de crear una associació de grans festivals amb la qual treballarem en festivals i també estem treballant per aplicar les noves tecnologies i la intel·ligència turística als festivals per fer-los més sostenibles i segurs”.

Colomer ha recordat que des de la Generalitat s’han impulsat les marques turístiques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest, que reconeix i filtra a aquells festivals musicals que demostren estar qualificats, que compleixen paràmetres de legalitat i sostenibilitat “.

Finalment, ha advocat per “treballar junts, tant administracions com a sector professional, per impulsar productes turístics que contribueixin a qualificar i a posar en valor la nostra oferta turística i cultural”.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: