Turisme organitza la conferència internacional ‘Mid-Term’ de el projecte europeu Herit-Data que analitza els fluxos turístics en temps real

Turisme Comunitat Valenciana organitza la conferència internacional Mid-Term Conference de el projecte europeu Herit-Data en què s’està desenvolupant una plataforma tecnològica de big data capaç d’analitzar dades en temps real sobre l’impacte dels fluxos turístics en entorns de valor patrimonial.

La conferència se celebra durant avui i demà en format online en anglès amb traducció simultània en espanyol i està oberta a tots els interessats en la gestió turística a través de big data.

El director general de Turisme, Herick Campos, ha realitzat l’obertura de la conferència juntament amb el director general de la Fundació Valenciaport, Antonio Torregrosa.

Herick Campos ha destacat la feina que “estem fent a la Comunitat Valenciana per a impulsar la protecció, l’accessibilitat i sostenibilitat dels recursos turístics” i ha afegit que “a més de la sostenibilitat, hem de tenir cura del nostre patrimoni perquè les futures generacions puguin gaudir- “.

A més, ha assenyalat que els fons Next Generation de la UE “ens ajudaran a seguir endavant en la millora dels nostres productes turístics” i ha recordat que Turisme participa en l’estudi Herit-Data “on analitzem les bones pràctiques i l’ús de la tecnologia per a l’anàlisi i la gestió de l’turisme en els recursos de patrimoni “.

Camps ha incidit en la importància de les aplicacions tecnològiques “perquè s’anticipen a possibles problemes futurs”, i per això ha recalcat que “hem de continuar treballant amb les eines tecnològiques que permetin millorar la gestió de l’turisme, especialment en els entorns on pugui haver sobrecapacitat , amb l’objectiu d’incrementar la satisfacció dels turistes, assegurant també que estem conservant el medi ambient i promocionant la sostenibilitat de l’activitat turística “.

En aquesta línia, ha destacat que des INVAT · tur, “estem impulsant la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que ajuda a les destinacions turístiques que comencen a treballar amb la gestió intel·ligent proporcionant amb eines innovadores coneixement específic”.

A més, ha explicat que “des del departament d’Intel·ligència Turística també s’està treballant en l’anàlisi de dades que contribuiran a la presa de decisions estratègiques per a aquestes destinacions turístiques, amb una evolució cap a un turisme sostenible i més respectuós amb el patrimoni”.

Mid-Term Conference de el projecte europeu Herit-Data

L’objectiu d’el projecte europeu Herit-Data, integrat en el programa Interreg Mediterranean, és desenvolupar un sistema que permeti mesurar i el flux de l’turisme en ciutats patrimonials, mitjançant l’ús de noves tecnologies.

En el projecte europeu Herit-Data treballen 13 socis de 7 països de nord i sud de l’arc mediterrani i està dotat amb 4’2 milions d’euros. En la conferència internacional participen experts de zones turístiques consolidades com Itàlia (Florència), Grècia (Western Greece), França (L’Occitanie) i altres en ràpid creixement com Croàcia (Dubrovnik) o Bòsnia (Mostar), a més de València, com a destinació d’avantguarda en turisme sostenible.

Els diferents destinacions explicaran els avenços realitzats en Herit-Data i com s’està duent a terme la gestió dels fluxos turístics en els seus territoris a través de la sensorització dels seus principals nodes turístics. També participaran representants de projectes europeus SmartMed i BestMed lligats al turisme sostenible.

Informació i Foto: Generalitat Valeniana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: