Turisme obre un període d’avaluació de l’Estatut del Municipi Turístic al costat de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies

Turisme Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han iniciat un període d’avaluació de l’Estatut d’el Municipi Turístic, després d’un any de funcionament.

El secretari autonòmic de Turisme, Francecs Colomer, ha participat en la reunió de la Comissió de Turisme de la FVMP, i ha assenyalat que “després d’un any de l’entrada en vigor d’aquest decret, hem iniciat un procés d’avaluació amb l’objectiu d’analitzar i millorar el text “.

Aquest procés de revisió i avaluació està recollit en el decret de l’Estatut d’el Municipi Turístic que estableix que el departament de el Consell competent en matèria de turisme ha d’avaluar anualment l’aplicació i podrà proposar les mesures de modificació i millora que consideri oportunes. En el seguiment de l’aplicació d’aquest decret es demanarà la col·laboració de la FVMP.

Colomer ha aclarit que “l’estatut actual i la declaració o no de municipi turístic de la Comunitat Valenciana no limita l’accés a ajudes ni a ordres de subvenció, ja que la nostra llei reconeix que tot el territori de la Comunitat Valenciana és turístic”.

En aquest sentit, ha incidit que “el fet de no comptar amb la declaració de municipi turístic no vol dir que no es puguin rebre ajudes de la Generalitat, perquè poden seguir optant a totes les línies d’ajuts actuals” i ha matisat que “per les localitats que compten amb la declaració de municipi turístic que estableix l’Estatut, s’ha creat un fons de cooperació específic per compensar l’esforç que realitzen “.

Així, ha explicat que “l’Estatut crea una nova figura, un fons extraordinari per a aquells nodes que tiren de l’pes turístic a la Comunitat, superant la barrera que tot municipi fos declarat turístic”.

Colomer ha incidit que l’Estatut “pretén distingir a aquells municipis que suporten un pes extraordinari pel seu caràcter turístic, i que és a qui va dirigit el fons de cooperació per a municipis turístics, que té en compte el paper que exerceixen en la prestació de serveis i obres públiques dirigides a millorar el servei que es presta als visitants i turistes “.

Així, aquest fons de cooperació sí que es destinarà en exclusiva als municipis turístics de la Comunitat Valenciana que, en un termini de dos anys, acreditin els criteris que actualment es recullen en l’Estatut el Municipi Turístic, disposar d’una població turística, que es valora amb les places d’allotjament; tenir al menys un recurs turístic de primer ordre, o acreditar que el turisme és base de l’economia del municipi, a més d’altres paràmetres, i que ara se sotmetran a revisió.

Cal recordar que, el 2020, es va posar en marxa aquest fons Cooperació Municipal per municipis turístics de la Comunitat Valenciana, de què de moment 252 municipis de la Comunitat Valenciana s’han beneficiat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: