Turisme obre un nou termini d’adhesió a la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani per a bars i restaurants

Turisme Comunitat Valenciana posa en marxa una nova fase de desenvolupament de la Xarxa Gastroturística per a adherir a les empreses de turisme gastronòmic a l’segell de L’Exquisit Mediterrani.

D’aquesta manera, aquest divendres s’ha obert el termini per iniciar el procés d’adhesió dirigit a bars i restaurants. En properes fases, es publicaran també els protocols d’adhesió per a altres empreses de gastroturismo, com cellers, trulls, embarcacions de pesca turisme i explotacions d’agroturisme amb instal·lacions visitables i ofertes turístiques experiencials.

Segons el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb aquesta acció es pretén “contribuir a que els consumidors turístics puguin identificar millor l’oferta gastroturística de qualitat, pròpia i diferenciada a través d’un distintiu públic”; i d’altra banda “identificar els establiments turístics i treballar directament amb ells, dins de la Xarxa L’Exquisit Mediterrani”.

“L’objectiu és ajudar a el sector a focalitzar millor les estratègies públiques, incentius i programes de foment i reforçar la competitivitat de l’oferta gastronòmica com a estratègia de recuperació de l’activitat, en un moment tan complex per l’especial incidència de la pandèmia en aquest sector “, ha apuntat el titular de Turisme.

21 requisits i 14 recomanacions

El manual d’adhesió dels establiments d’hostaleria estableix un total de 21 requisits i 14 recomanacions a bars i restaurants per a l’adhesió a l’segell de L’Exquisit Mediterrani. Aquests criteris s’han establert en col·laboració amb la Confederació d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur), les associacions sectorials i les entitats adherides a la Xarxa Gastroturística CV a través d’un procés participatiu.

L’adhesió exigeix ​​als establiments el compliment d’un protocol que inclou aspectes relatius a la qualitat i identitat de la seva oferta gastronòmica, a criteris de servei turístic i compromís amb el client i a matèries relacionades amb els processos de millora contínua en la gestió.

Quant als criteris i recomanacions gastronòmiques, el protocol incideix en l’oferta a el client d’elaboracions basades en receptes, tècniques i productes vinculats a la cultura gastronòmica de la Comunitat Valenciana, la incorporació de vins i productes agroalimentaris locals amb marques de qualitat, el consum de proximitat o les distincions gastronòmiques obtingudes.

Pel que fa als aspectes relacionats amb els serveis turístics, els bars i restaurants han de garantir el seu coneixement de la cultura gastronòmica i la seva capacitat de transmissió a el client, així com l’acollida turística oferint informació de la destinació a cada visitant, difusió d’altres serveis turístics de l’entorn, informació en idiomes ia través de mitjans en línia.

També es recorda la seva implicació en la construcció i articulació de la Comunitat Valenciana com una destinació gastronòmica participant en clubs de producte, projectes associatius, impulsant activitats innovadores o participant en esdeveniments promocionals.

Finalment, es tenen també en compte criteris i recomanacions relacionats amb la implantació de sistemes per a la millora contínua en la gestió de processos i qualitat de servei, amb l’adequat nivell formatiu dels equips o amb la gestió mediambiental i bones pràctiques en matèria de accessibilitat universal.

Procediment d’adhesió

Turisme Comunitat Valenciana ha creat una nova microsite des d’on podran realitzar les empreses la seva sol·licitud d’adhesió a la Xarxa Gatroturística L’Exquisit Mediterrani (consultar aquí).

La sol·licitud es tramitarà de forma electrònica mitjançant una declaració responsable de compliment dels requisits i recomanacions. Les empreses adherides podran utilitzar en els seus suports de comunicació el segell de L’Exquisit Mediterrani i participar en les accions que des de la Xarxa Gastroturística es posaran en marxa el 2021.

Xarxa GastroTurística i reptes 2021

La Xarxa GastroTurística CV és l’instrument de governança col·laborativa de Turisme CV que, des de 2019, integra els agents en xarxa. Connecta iniciatives i sinergies en el territori a partir dels 10 centres de la Xarxa de CdT i INVAT · tur -com nodes de primer nivell- i 8 eixos d’actuació.

Compta amb més de 70 entitats i destinacions turístiques que estan col·laborant a través d’accions, pròpies o en col·laboració, i coordinant els seus programes i un catàleg de prop de 150 actuacions anuals sota la marca L’Exquisit Mediterrani.

A més de la posada en marxa de l’adhesió de les empreses a la Xarxa L’Exquisit Mediterrani, Turisme CV impulsarà el 2021 el desenvolupament normatiu de la Llei 15/2018, de la Generalitat, de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana, pel que fa a l’turisme gastronòmic com a recurs turístic de primer ordre i la reglamentació d’empreses d’hostaleria, elaborant un projecte de decret que renovi la seva regulació

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: