Turisme i l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola treballen amb el sector per implantar la nova marca ‘S’ de sostenibilitat turística

Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) treballen conjuntament amb el sector turístic de les tres províncies per implantar la nova marca ‘S’ de sostenibilitat turística.

Es tracta d’una nova norma tècnica de sostenibilitat, dissenyada per l’ICTE per a les organitzacions turístiques, que pretén donar resposta a les empreses, les destinacions i els gestors públics en la seva voluntat de complir els criteris de sostenibilitat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquest treball previ d’estudi i implantació de la nova certificació a la Comunitat Valenciana, ambdues entitats han organitzat una jornada tècnica que ha congregat al Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, a Sagunt, representants de les Associacions Empresarials del Consell de Turisme de la Comunitat Valenciana i de les delegacions ICTE provincials.

L’objectiu d’aquesta sessió ha estat donar a conèixer de primera mà la iniciativa de l’ICTE relativa a la certificació S de sostenibilitat, així com detallar els compromisos que s’adopten i els beneficis que se’n deriven.

D’altra banda, es pretén promoure aquesta iniciativa a través d’una experiència pilot que es farà a l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en el marc del conveni de col·laboració entre Turisme i l’ICTE el 2022. El conveni compta amb una dotació pressupostària de 120.000 euros aquest any, 40.000 euros més que el 2021.

En aquesta jornada hi ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director de l’ICTE, Fernando Fraile, que ha explicat els requisits tècnics de les especificacions de la certificació esmentada. A més ha estat present Maria García, gerent de Casa Montaña, el primer restaurant certificat recentment, ubicat al Cabanyal.

Francesc Colomer ha animat el sector a “aventurar-se en aquesta nova certificació”, que a parer seu “és una idea brillant que no ens ha de pesar, sinó marcar el camí”.

En aquest sentit, ha recordat les darreres aportacions impulsades per Turisme Comunitat Valenciana dirigides al sector empresarial per al compliment dels ODS, com la guia amb les 100 recomanacions ODS per a empreses turístiques i el ‘Decàleg del Turista Responsable’, disponibles a http://www.turisme .gva.és.

El director de l’ICTE ha explicat la importància que el sector turístic pugui contribuir al compliment dels ODS i que “la nova marca S de sostenibilitat acredita que les organitzacions turístiques garanteixen la seva contribució a aquests objectius i la seva implantació”.

Requisits i beneficis de la nova marca ‘S’

La marca S de Sostenibilitat Turística s’obté quan l’organització turística compleix com a mínim una de les dues normes següents: l’especificació tècnica de Compliment amb els ODS o la Norma UNE-ISO 21401-2019 de Sistemes de Gestió de Sostenibilitat per a allotjaments.

Cal destacar que qualsevol organització pública o privada pertanyent a sectors turístics com allotjament, agències de viatge, allotjaments rurals, balnearis, càmpings, destins, espais naturals, guies de turisme, museus, platges i altres serveis turístics, pot optar a aquesta nova certificació, que haurà de ser renovada anualment mitjançant una auditoria externa.

La implantació i la conseqüent certificació d’aquesta nova marca constitueix un element diferenciador que aporta un valor afegit a l’organització, millorant-ne la imatge i la reputació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: