Turisme i l’Ajuntament de València coordinen un pla d’actuacions contra l’intrusisme en els habitatges turístics

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, han mantingut una reunió per iniciar la coordinació del pla d’accions contra l’intrusisme en habitatges turístics entre els inspectors de Turisme Comunitat Valenciana i la policia local de València.

Francesc Colomer ha assenyalat que “l’Ajuntament de València forma part del projecte de control de l’oferta il·legal i competència deslleial en la comercialització d’apartaments turístics que ha impulsat Turisme CV amb la col·laboració dels ajuntaments i la Policia Local”.

En aquesta línia, ha ressaltat que “durant la reunió hem abordat la coordinació d’esforços tant de la policia local com dels inspectors de Turisme per dissenyar una estratègia compartida perquè pugui fluir la informació, i així poder alinear l’estratègia de resposta”.

El responsable de Turisme ha recalcat que “les quatre victòries en els tribunals contra quatre plataformes de comercialització d’habitatges turístics ens reforcen en la nostra estratègia de lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial en els habitatges turístiques”, i ha afegit que “aquestes victòries contra gegants comercialitzadors ens fa posar en marxa amb més força i legitimitat la defensa d’un model turístic basat en els professionals “.

Colomer ha explicat que “l’objectiu de la Generalitat és garantir el compliment de la Llei” i per això, “hem impulsat un protocol de col·laboració amb els ajuntaments i és molt important que València s’hagi sumat per la força que té”.

Així, ha destacat que “l’objectiu de la Generalitat és facultar els ajuntaments perquè es puguin implicar i contribuir a la inspecció, per tenir un rendiment més eficient a nivell municipal dels habitatges turístics”.

Segons Colomer, “la defensa de la legalitat té a veure amb l’hospitalitat i el respecte al turista, al consumidor que ha de també garantir els seus drets”, i per això “estem posant en marxa campanyes de conscienciació i pedagogia en positiu de l’allotjament reglat” .

Colomer ha destacat que “som l’única comunitat a Espanya i referència a Europa que ha impulsat una campanya en positiu per defensar l’allotjament reglat sense abaixar la guàrdia en la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial”.

Resultats Setmana Santa

Pel que fa als resultats turístics de la Setmana Santa, el responsable de Turisme ha assenyalat que “ha estat molt marcada per la climatologia” i que “l’esforç de tanta gent per mostrar la nostra millor versió durant aquests dies festius s’ha vist truncat pel mal temps “.

No obstant això, Colomer ha assegurat que “el sector turístic treballa dur durant tot l’any i el nostre objectiu ha de ser precisament obtenir una mitjana positiva anual”. Per això, el secretari autonòmic, ha advocat per “posar el focus en la lluita contra l’estacionalització, no fixar-nos tant en les grans temporades altes i buscar la regularitat en la base de la diversificació dels productes de l’oferta”.

El responsable de Turisme ha explicat que “aquest mateix matí hem tingut una reunió de treball amb el president de la Generalitat per donar el vistiplau al decret del Consell que donarà cobertura de manera immediata als danys provocats pel temporal”.

“L’objectiu és que puguem refer com més aviat la fisonomia i el paisatge de la primera cornisa litoral que és un important atribut turístic de la Comunitat Valenciana i que ha d’estar sempre en les millors condicions per rebre al visitant”, ha indicat

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: