Turisme i la UV recullen en un catàleg els recursos turístics de la Comunitat Valenciana per impulsar la seva promoció i protecció

Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat de València han col·laborat en la recopilació i elaboració d’un ‘Catàleg de Recursos territorials turístics valencians’, en què recopilen tots aquells elements amb capacitat per generar, de manera directa o indirecta, fluxos turístics a el territori.

Aquest document és el resultat d’un procés d’investigació realitzat al llarg de 2019 per la Universitat de València (UV) a través del conveni de col·laboració signat amb Turisme Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que “la nostra intenció a través d’aquests acords ha estat sempre la de generar coneixement a favor de el sector turístic, amb el qual volem compartir aquestes investigacions per contribuir a la seva professionalització i avanç permanent “.

En concret, l’acord inclou treballs de recerca encaminats a la selecció de nous paisatges turístics, així com la recerca de recursos de primer ordre.

Tot això es plasma en aquest catàleg que el secretari autonòmic ha rebut de mans de l’vicerector de la Universitat, Jorge Hermosilla.

La finalització d’aquest treball es completarà amb una presentació a les entitats locals de la Comunitat Valenciana de l’contingut d’aquesta publicació “amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament de productes turístics experiencials per part de les destinacions turístiques de la nostra comunitat”, ha assenyalat Colomer, qui ha incidit que “la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat ja recollia la necessitat d’elaborar aquest catàleg per impulsar la difusió, promoció i protecció dels nostres recursos turístics”.

De fet, la mateixa Llei identifica com a recurs turístic “qualsevol bé, valor, element o manifestació, tant material com immaterial, expressiu de la realitat geogràfica, natural, cultural, esportiva, històrica, social o econòmica de la Comunitat Valenciana que pugui generar o incrementar de manera directa o indirecta fluxos turístics, proporcionant repercussions econòmiques favorables “.

El ‘Catàleg de Recursos territorials turístics valencians’ recull els recursos territorials turístics valencians identificats per tipologia i amb cartografia temàtica.

Així, s’han establert 12 categories diferents de recursos: manifestacions festives; platges; recintes de congressos i fires; festivals musicals; gastronomia pròpia; paisatges agraris i industrials; aigües termals i balnearis; béns Patrimoni de la Humanitat Unesco; béns Patrimoni Cultural Valencià; espais naturals i territorials protegits i senders oficials i vies pecuàries de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: