PolíticaTurisme

Turisme difon recomanacions per intentar mitigar l’impacte de la crisi del coronavirus a les empreses turístiques

Turisme Comunitat Valenciana ha llançat unes recomanacions bàsiques a les empreses turístiques per intentar mitigar l’impacte de la crisi provocada per l’expansió de l’coronavirus en el sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha posat èmfasi que “la salut de les persones és ara la prioritat” i en que, davant la crisi sanitària provocada per COVID-19, “l’economia en general i el turisme en particular es posen a l’servei de les persones “. Per això, ha assenyalat que “ara és temps de quedar a casa per tornar amb més força, perquè ara l’important és protegir-nos per poder viatjar demà”.

Colomer ha incidit que Turisme segueix treballant “a la banda de destins i empreses a través dels seus canals en línia per oferir informació, ajuda i formació, amb l’objectiu de facilitar tot el suport necessari a el sector turístic davant els efectes que està provocant aquesta pandèmia a l’paralitzar l’activitat turística “. “Tot l’equip de Turisme segueix treballant a el servei de el sector per intentar tornar amb més força un cop se superi la pandèmia”, ha assegurat.

Des de Turisme Comunitat Valenciana s’han recopilat les principals recomanacions perquè les empreses turístiques puguen enfrontar-se a aquesta crisi sanitària i econòmica provocada per la malaltia COVID 19 i s’han enviat a les empreses adherides a el programa CreaTurisme.

Recomanacions a empreses turístiques

Turisme ha proposat, entre altres, les següents les recomanacions:

1. Comunicar a Turisme Comunitat Valenciana el cessament d’activitat.

En cas de tancament o suspensió d’activitat, les empreses han de comunicar al més aviat possible a Turisme Comunitat Valenciana, a través del Servei Territorial de Turisme corresponent:

– Alacant: empresas_turismoa@gva.es

– València: empresas_turismov@gva.es

– Castelló: empresas_turismoc@gva.es

2. Informar la clientela de l’cessament d’activitat.

Amb l’objectiu de mantenir una relació de proximitat i confiança, és recomanable comunicar a la clientela el tancament de l’establiment o activitat i de les vendes, els motius que el justifiquen i la durada aproximada de la mateixa.

3. Flexibilitzar la política de cancel·lació.

Es recomana a les empreses que respectin la seva política de cancel·lació, aplicant una solució empàtica i facilitant en la mesura de les possibilitats el trasllat de la reserva a altres dates.

4. Mantenir obert el canal de reserves per a l’últim semestre.

Es tracta de mantenir obert el canal de reserves per a la temporada estival, per a l’últim semestre del l’any. No es pot saber encara l’evolució a mig i llarg termini d’aquesta crisi sanitària, però en un escenari de normalitat hauria de poder-se tornar a prestar servei en aquests mesos.

5. Aprofitar per millorar l’estratègia i formació.

És recomanable que les empreses dediquin aquesta aturada per dedicar temps a la planificació estratègica o la millora interna. Es recomana aprofitar, en la mesura del possible, aquest temps sense atenció a el públic per reorientar estratègies, realitzar millores en les instal·lacions, optimitzar els suports de comunicació i màrqueting o formació.

6. Informació d’ajuts i exempcions fiscals.

Durant aquesta crisi s’ajornen els tràmits administratius en curs, però s’activen noves opcions d’ajuda de forma extraordinària en aquest estat d’alarma. Per això, es recomana a les empreses que s’informin sobre les exempcions d’impostos o ajornaments i de les diferents mesures relacionades amb ajornaments d’IVA, autònoms, IRPF, ERTO, etc.

Entre les mesures aprovades, cal recordar que el Govern ha habilitat una línia ICO de 400 milions d’euros per ajudar les empreses de el sector turístic.

A més, la Generalitat ha creat també un fons de capital risc de l’Institut Valencià de Finances per impulsar el creixement de les empreses i que estarà dotat amb 200 milions d’euros. La seva finalitat és invertir en el capital d’empreses de mitjà i gran grandària, arrelades al territori, i amb capacitat de dinamitzar l’activitat econòmica.

Igualment, el crèdit per micropimes i autònoms de l’IVF s’atorgarà a interès 0% i podrà destinar-se a liquiditat. S’han habilitat possibilitats de fraccionament, ajornament o bonificació dels impostos autonòmics i s’ha creat una línia de 800.000 euros destinada a les empreses per establir mesures tècniques de teletreball i modernització tecnològica.

Finalment, cal destacar que des de Turisme CV es va a continuar treballant per assessorar i donar suport a les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint