Turisme destina prop d’1,2 milions d’euros en ajudes directes a empreses turístiques i de l’oci nocturn de la comarca de la Safor

El director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat que un total de 161 empreses turístiques i locals d’oci de la comarca de la Safor s’han beneficiat dels ajuts directes de Turisme, enfocades a pal·liar els efectes negatius de la COVID-19.

Així mateix, ha posat èmfasi que “prop de 1,2 milions d’euros en ajudes directes de Turisme han recaigut a la comarca”. D’aquestes, un total de 740.000 euros han anat destinats a 130 empreses turístiques radicades en municipis de la comarca valenciana de la Safor; i 431.000 euros han anat dirigits a 31 locals d’oci nocturn de la comarca, en concret a 10 discoteques i 21 pubs, la gran majoria són locals ubicats a Gandia i Oliva.

Camps ha manifestat que “amb aquests ajuts directes hem contribuït que el sector hagi pogut arribar a l’estiu amb les condicions amb què ho ha fet”; de la mateixa manera, ha volgut agrair l ‘ “esforç de tots per contribuir al fet que Gandia i la seua comarca siguin percebuts com a destinacions assegurances i referents en oferta de sol i platja, gastronòmica, cultural i de natura”.

A més, ha recordat que “la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més ajudes ha atorgat a el sector turístic i més aviat les ha tramitat i abonat”.

Herick Campos ha fet aquestes declaracions a Gandia, després de reunir-se amb l’alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, per a tractar temes turístics referents a l’municipi, com el balanç d’ajudes directes de Turisme a el sector professional turístic de Gandia i la Safor. Així mateix han avançat el full de ruta de l’Pla de Sostenibilitat en Destinació de Gandia, a què la Generalitat destina 4 milions d’euros, a més de valorar les dades d’ocupació de la temporada turística i de l’acumulat durant l’any 2021.

En aquest sentit, el director general de Turisme ha ressaltat les bones xifres d’ocupació registrades a Gandia, que com altres destinacions de la Comunitat Valenciana, gràcies a el dinamisme de l’mercat nacional, han superat les previsions inicials.

“Hem aconseguit gairebé un any tan bo com el 2019, i el nostre objectiu és mantenir aquesta tendència”, ha afirmat Camps, que ha recordat els nous 12.500 bons turístics anunciats pel president aquesta setmana, que “amb una mitjana de 3 viatgers per bo ajudaran a allargar la temporada turística “.

Comunitat Valenciana, destinació peninsular amb major creixement turístic

El responsable de Turisme ha fet referència a més, a les dades acumulades en 2021 que registra la Comunitat Valenciana, que amb un creixement de l’34,7% interanual en el nombre de viatgers durant el primer semestre del l’any i de l’19,7% interanual en el nombre total de pernoctacions, ens situem com la destinació peninsular amb major increment turístic.

Unes xifres que dupliquen la mitjana espanyola, que se situa en un creixement interanual de l’16,4% en el nombre de viatgers i de l’7,6% en el cas de les pernoctacions fins a juny de 2021.

De la mateixa manera, som la comunitat autònoma espanyola que major creixement en el grau d’ocupació registrem en 2021, amb un augment interanual proper a l’70%, superant el creixement de les destinacions insulars. La Comunitat Valenciana registra un grau mitjà d’ocupació de el 60,6%, situant-se la mitjana espanyola en un grau d’ocupació de l’57.3%.

Finalment, Herick Campos ha volgut manifestar que “el compromís de la Generalitat és continuar treballant en totes aquelles mesures que contribueixin a continuar sent una destinació segura i seriós, que prioritza la sanitat i compatibilitza l’economia”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: