Turisme destina més de 4,6 milions d’euros en ajudes directes a empreses turístiques i de l’oci nocturn de la comarca de la Marina Baixa

El director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat aquest divendres que un total de 524 empreses turístiques i locals d’oci de la comarca de la Marina Baixa s’han beneficiat de les ajudes directes de Turisme, enfocades a pal·liar els efectes negatius de la Covid-19.

Així mateix, ha posat l’accent que “més de 4,64 milions d’euros en ajudes directes de Turisme han recaigut a la comarca”. D’aquestes, un total de 3,33 milions d’euros han anat destinats a 411 empreses turístiques radicades en municipis de la comarca alacantina de la Marina Baixa; i 1.307.000 euros han anat dirigits a 113 locals d’oci nocturn de la comarca, en concret a 24 discoteques i 89 pubs, la gran majoria locals situats a Benidorm.

Herick Campos ha realitzat aquestes declaracions aquest divendres a La Vila Joiosa, després de visitar, acompanyat per l’alcalde de la localitat, Andrés Verdú, el punt d’informació habilitat per a aquesta època estival a la Platja Centre de la Vila.

En aquest context, el director general de Turisme ha volgut destacar “l’esforç de la Generalitat perquè les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana poguessin superar la crisi ocasionada per la Covid-19 i arribar a l’estiu amb les condicions en què l’han fet”, ha assenyalat.

A més, ha recordat que “la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més ajudes ha atorgat al sector turístic i més aviat les ha tramitat i abonat”.

Durant la seva intervenció, Campos ha volgut manifestar que “Turisme Comunitat Valenciana ha donat ajudes directes de més 18 milions d’euros a través del programa d’ajudes a empreses turístiques, dels quals més de 8,6 milions han anat dirigits a la província d’Alacant, sent la província que més percep amb un 48% del total”.

En el cas de la comarca de la Marina Baixa, s’han destinat com ja hem indicat anteriorment, 3.335.800 euros amb 411 ajudes concedides, on destaca Benidorm amb 2,7 milions d’euros en ajudes directes.

Així mateix, el responsable de Turisme ha declarat que “a aquest muntant, hem d’afegir les ajudes directes de l’oci nocturn”, gestionades també pel seu departament, que “ascendeixen a la província d’Alacant als 5,4 milions d’euros, d’un total de 12,8 milions d’euros assignats en la Comunitat Valenciana”.

A aquestes xifres, hem d’afegir a més, altres ajudes del Consell destinades a pal·liar els efectes negatius de la COVID-19 en el sector empresarial, com ara les assignades al Pla Resistir amb les ajudes Parèntesis i els crèdits IVF, entre altres, així com el Pla Resistir Plus i les ajudes a autònoms.

Balanç de l’activitat turística estival

Durant la seva visita a La Vila Joiosa, el director general de Turisme també ha volgut ressaltar les bones xifres d’ocupació registrades a la comarca de la Marina Baixa, que com altres destins de la Comunitat Valenciana, gràcies al dinamisme del mercat nacional, han superat les previsions inicials.

“Estem registrant resultats que han superat les previsions, fins i tot al juliol els números definitius demostren que som la comunitat autònoma que més ha crescut en el nombre de viatgers i de pernoctacions a nivell peninsular”, ha afirmat Campos, que ha agraït una vegada més “l’esforç dels valencians a l’inici de l’estiu per a mostrar-nos com un destí segur amb una incidència baixa”, ha afegit

Informació i Foto: Generalitat Valenciana.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: