Turisme declara durant l’estat d’alarma 19 festes d’interès turístic de localitats de la Comunitat Valenciana

La Generalitat, amb el propòsit de potenciar la promoció de les festes de les tres províncies com a reclam turístic, s’atorga la declaració de Festa d’Interès Turístic de la Comunitat als certàmens, festes o esdeveniments que se celebren al territori de Castelló, València i Alacant.

Cal destacar que durant l’estat d’alarma (decretat el passat 14 de març i fins el passat dissabte 20 de juny), a través de Turisme Comunitat Valenciana, s’han tramitat un total de 19 declaracions de festes d’interès turístic a les tres províncies.

D’aquestes distincions, 3 ha estat d’interès turístic autonòmic, 2 distincions d’interès turístic provincial i 14 d’interès turístic local.

Per províncies, de les 19 declaracions, 5 són de la província d’Alacant, 3 de la de Castelló i 11 de la de València.

Es tracta d’un distintiu que es concedeix a les festes, sempre que aquestes ofereixin una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposin una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes. En aquests casos, els municipis on se celebren poden accedir a l’obtenció de la declaració de Festa d’Interès Turístic de la Comunitat.

L’obtenció d’aquesta distinció honorífica contribueix notablement a la promoció de les festes que se celebren en les tres províncies i resulta indispensable per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interès Nacional.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat “l’intens treball que s’ha realitzat des de la Direcció General de Turisme durant aquests mesos per seguir impulsant les nostres festes autòctones”.

Colomer ha assenyalat que “les nostres festes són un reclam que mostra la nostra singularitat, i quan passi aquesta crisi sanitària, tornarem a viure les festes i a mostrar la singularitat del nostre territori”.

Pel que fa a les dades acumulades a 2020, cal assenyalar que en el que portem d’any s’han concedit un total de 34 festes d’interès turístic

Concretament, d’aquestes 34 declaracions, 14 corresponen a la província de València (1 declaració d’interès turístic provincial i 13 locals)

A la província de Castelló s’han declarat un total de 9 festes d’interès turístic (1 autonòmica i 8 d’interès turístic local).

A més, s’han declarat un total d’11 festes com interès turístic a la província d’Alacant de les quals 3 són d’interès turístic de la Comunitat Valenciana, 2 són provincials i 6 locals.

Festes declarades durant l’estat d’alarma

En concret, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), ha publicat des del passat mes de març, la declaració de les següents festes com d’interès turístic.

Festa d’Interès Turístic Local

· Festa de Sant Antoni a Campell (la Vall de Laguar)

· Festes Moros, Cristians i Contrabandistes de la Font de la Figuera

· Festes patronals de Sant Blai (Jalance)

· Festes a Sant Antoni Abat de l’Barri de l’Ermiteta d’Ontinyent.

· Festivitat de Sant Isidre Llaurador (Beneixama)

· Mostra D’Oficis Tradicionals a Sant Jordi

· Festes patronals de Benavites

· Festes patronals de Moros i Cristians d’Aielo de Malferit

· Festes de Sant Blai (La Salzadella)

· Castell de Focs d’Artifici de 24 d’Agost de Godella

· Festivitat de Sant Andreu d’Ayora

· Festes de Sant Antón (Carrers)

· Festes Patronals de Benissoda

· Festes a Sant Pere Apòstol (Moixent)

Festa d’Interès Turístic Provincial

· Festa de Sant de Roc (Serra)

· Festes de la Relíquia de Sant Jordi de Banyeres de Mariola

Festa d’Interès Turístic Autonòmic

· Festes i Fira en honor de Santa Maria Magdalena de Banyeres de Mariola

· Setmana Santa de Vila-real

· Falles d’Elda

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: