Turisme CV i Conhostur impulsen la VI edició de les ‘Jornades POP: Olles, Olles i Potajes’ per promoure els plats de cullera

Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur promouen i impulsen la VI edició de les ‘Jornades POP: Olles, Olles i Potajes’, per promoure el turisme gastronòmic a través dels plats de cullera.

Aquesta iniciativa està basada en la creació d’una ruta gastronòmica que recorre les principals localitats de la província de Castelló i de la província d’Alacant, a la qual s’han sumat tot tipus de restaurants participants aportant un menú especialment preparat per a l’esdeveniment.

Aquestes Jornades s’han impulsat a través de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur) i la Federació Empresarial d’Hostaleria de la Província d’Alacant (FEHPA), amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Aquest dimecres s’han presentat aquestes jornades en dos actes simultanis celebrats a Castelló de la Plana ia Alcoi. Així, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el vicepresident de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur), Luis Martí, han realitzat la presentació a Castelló.

Francesc Colomer ha ressaltat que “la política turística no es pot concebre sense el sector i sense la governança col·laborativa”, a el temps que ha defensat l’hostaleria com “sector estratègic pel paper generador que suposa, ja que s’insereix en un àmbit que genera aproximadament el 30% de l’PIB nacional “.

Per a Colomer, “un territori sense hostaleria no té ànima, i malgrat aquest moment, la gent ha buscat la destinació turística sempre que ha tingut ocasió, i això passa també amb l’hostaleria”.

Segons ha recalcat el titular de Turisme “aquest projecte té a veure amb la vertebració del territori, ja que arriba a molts municipis a les províncies de Castelló i d’Alacant en un moment en què hem de també lluitar contra l’estacionalitat”.

A Alcoi, el director general de Turisme, Herick Campos, i la presidenta de l’Associació d’Alacant Turisme d’Interior, Indira Amaya de Armeglio, han estat els encarregats de realitzar la presentació de la VI Edició de les ‘Jornades POP 2020’ per a la província d’Alacant.

Camps ha destacat que l’hostaleria “s’ha guanyat ser vist com a sector estratègic, perquè sense aquest sector no s’entén l’estabilitat d’un país”, a el temps que ha incidit que “aquest sector ha demostrat gran compromís amb la salut pública posant en marxa protocols higiènics i sanitaris “i ha afegit que” amb exigència i imaginació seguim impulsant accions com continuem fent coses com estar jornades per mantenir viva l’esperança i les oportunitats de negoci “.

En aquest sentit, el director general ha assenyalat que “veure la quantitat d’establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa ens trasllada un gran símptoma d’esperança i resistència”.

‘Jornades POP: Olles, Olles i Potajes’

L’objectiu d’el projecte és promocionar la cuina de sempre, aquells sabors que han marcat la tradició gastronòmica: les olles, olles i escudelles. Un viatge a través de la gastronomia que ens convida a recórrer tota la província des de l’interior fins a la costa, assaborint els plats de sempre, i de temporada.

D’aquesta manera, segons l’organització, es pretén promoure directament la cultura local de la cuina de cullera, dinamitzant el consum en els establiments hostalers, utilitzant menús elaborats a preus populars com a factor d’atracció i promoció dels restaurants.

Cada establiment participa a la campanya presentant un únic menú a un preu popular, incloent en aquest preu dos entrants, el plat principal, que haurà de tractar sempre d’un potatge, una olla o una olla típic de la província, i unes postres.

Cal ressaltar que participen un total de 35 establiments de la província de Castelló repartits en diferents localitats i 55 restaurants de la província d’Alacant.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: