Turisme CV destina 680.000 euros al Consell de Cambres per impulsar la competitivitat d’empreses i destinacions turístiques

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat amb el president del Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, el conveni de col·laboració entre Turisme CV i el Consell de Cambres per al desenvolupament dactuacions dinterès comú en matèria de qualitat, emprenedoria i promoció de productes.

Turisme Comunitat Valenciana destina 680.000 euros mitjançant aquest conveni amb el Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana per impulsar la competitivitat d’empreses i destinacions turístiques.

Francesc Colomer ha volgut ressaltar que aquesta col·laboració “ens permet generar aquest espai de governança col·laborativa amb els representants del món de l’empresa” que es tradueix en una feina molt fructífera en l’impuls de la qualitat certificada, de formació i de les petites i mitjanes empreses, i de promoció exterior del turisme.

El titular de Turisme ha recalcat la importància d’impulsar la qualitat certificada i ha recordat que al programa del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola a Destinacions (Sicted) “hem aconseguit col·locar-nos al capdavant d’Espanya en el nombre de certificats”.

Colomer ha assenyalat que el conveni subscrit també recull accions per impulsar formació per a les empreses, i ha assenyalat que així donem un servei molt important per formar i qualificar les pimes.

També s’ha fet referència al tercer eix del conveni, la promoció exterior. En aquest sentit ha recordat la missió comercial que s’ha realitzat aquest any a Lisboa liderada pel President de la Generalitat i ha destacat que Portugal “és un mercat emergent que hem de consolidar”.

Per la seva banda, el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, ha declarat que “aquest acord és fonamental, perquè en aquests moments l’activitat turística és un dels motors econòmics”, i ha incidit que “ho important és que els turistes repeteixin” i per això “necessiten tenir uns establiments amb qualitat contrastada i certificada”. Per això, ha destacat que aquest conveni “conté aquesta sensibilització per la qualitat”.

A més, José Vicente Morata ha assenyalat que el turisme a la Comunitat Valenciana “també ajuda a les nostres exportacions”, per la qual cosa ha ressaltat la importància de la promoció per atraure els turistes i recalca que la col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana “és clau per a la promoció exterior”.

Actuacions emmarcades al conveni

El Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana durà a terme diferents actuacions adreçades a la consolidació del Sistema Integral de Qualitat Turística a Destinació (SICTED) a la Comunitat Valenciana. En concret, s‟estima la realització d‟aproximadament 4.450 actuacions.

Així mateix, s’executaran accions per al foment de l’emprenedoria i la competitivitat en el teixit empresarial turístic de la Comunitat Valenciana a través d’eines de transferència de coneixement, innovació i desenvolupament tecnològic dirigides a autònoms i pimes del sector turístic, que seran articulades a través del programa Accetur que desenvolupa Turisme CV; concretament, de la línia ‘Accetur Crea Empresa’ i ‘Accetur Avanza Pime’ de suport a empreses joves, emprenedores, en procés de creixement o madures amb dificultats.

A més, mitjançant aquest acord, el Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana també realitzarà actuacions de promoció de productes turístics als diferents mercats nacionals ia l’exterior.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: