Turisme CV analitza amb Big Data el comportament del turisme a la jornada ‘L’Estiu a #Datos’

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat avui la jornada ‘L’Estiu a #Datos’ a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, INVAT · tur, amb l’objectiu d’analitzar el comportament de l’turisme durant l’estiu de 2021 i deixar constància de la necessitat de compartir i planificar en base a anàlisis previs.

El director de INVAT · tur, Paco Juan, ha inaugurat aquesta jornada informativa, que ha comptat amb la participació de Francisco Huidobro, director de serveis digitals d’Orange, i Alex Villeyra, director d’operacions de Mabrian. L’acte va finalitzar amb l’anàlisi de l’Director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar.

Durant aquest esdeveniment, Mario Villar ha reconegut l’esforç que ha realitzat el sector turístic, “que ha demostrat molt en aquesta crisi, en què ha entès, més que mai, que d’aquesta sortirem junts o no sortirem”.

A més, ha assenyalat que “els turistes han modificat els seus hàbits i pautes de comportament, sobretot en els últims anys, on a més una pandèmia ha accelerat alguns dels canvis que ja començàvem a detectar prèviament”. Per això, ha recalcat que “les dades relacionades amb el comportament de l’turista són necessaris i vitals, ara més que mai, en la mesura que permeten transformar-los en coneixement”.

En aquest sentit, ha explicat que “l’objectiu és traçar estratègies territorials turístiques adaptades a les necessitats i expectatives de l’turista, i això ja ho estem fent amb la Xarxa DTI, que és part de l’ADN de l’INVAT · tur”.

Així mateix, ha recalcat la importància de l’Big Data i ha recordat que “des de la Smart Data Office de Turisme Comunitat Valenciana, situada en Invattur, treballem per monitoritzar l’escolta activa als turistes i oferir aquesta informació com a coneixement, traduït en informes, analitzat en tendències “i ha afegit que” l’objectiu és donar informació i donar poder a les destinacions i els seus gestors perquè millorin en la seva governança, a més d’ajudar a les empreses a prendre decisions positives per a la seva economia i ocupació “.

El director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana ha ressaltat que “amb aquesta jornada confirmem que la generació d’informació turística ha cobrat un ritme mai imaginat, proporcionant noves i valuoses dades especialitzats, com les dades de mòbils, o dades de connexions aèries a futur per mercats “, i ha afegit que” aquestes anàlisis han de portar-nos a una transformació veritable en els processos de promoció i planificació “.

L’Estiu a Dades

D’una banda, Francisco Huidobro, director de serveis digitals d’Orange, ha mostrat dades sobre quantes persones de mitjana ha tingut la Comunitat Valenciana, 722.035 turistes diaris i 99.755 excursionistes. L’anàlisi per mesos marca l’evidència del que ha passat aquest estiu, un agost amb 801.272 turistes a el dia, dels quals el 59% era espanyol i el 41% estranger.

Huidobro també ha posat el focus en destinacions com Benidorm, València, Peníscola, Gandia o Morella. En els quals es mostra la diferència entre perfils de turistes, l’estacionalitat i nacionalitats.

D’altra banda, el director d’operacions de Mabrian, Alex Villeyra, ha presentat l’informe ‘Hi ha vida més enllà de l’Estiu’ on s’analitza el comportament de l’turisme durant l’estiu de 2021, així com la demostració de dades a futur, com els seients per cada aeroport a la Comunitat Valenciana, aerolínies i mercats.

Segons les dades recopilades per la plataforma de Big Data, Mabrian, el sector ha mostrat una gran resiliència, els viatgers han respost amb alta demanda i el Big Data s’ha convertit en un element vital per identificar i anticipar tendències per prendre millors decisions que ajudin a empreses i destinacions.

Així, les dades mostren que les restriccions a la mobilitat i incertesa han potenciat el viatge domèstic, i aquest nou viatger roman més temps (la durada mitjana de el viatge s’ha incrementat un 40% comparat amb 2019) i ha incrementat la seva preferència per l’allotjament independent.

A més, els indicadors mostren que a l’estiu de 2021 han arribat menys turistes, però amb una despesa més gran i més distribuït en destinació, i els viatgers han descobert noves formes de viatjar.

L’anàlisi de les dades reflecteix que els interessos també han canviat, i s’ha incrementat l’interès en activitats a l’aire lliure, mentre que el producte cultural perd atractiu a causa dels tancaments durant la pandèmia, així com les restriccions posteriors en espais tancats.

Pel que fa a les tendències actuals de el sector aeri a nivell internacional, l’informe de Mabrian mostra el predomini dels vols domèstics, a més de reflectir que la capacitat aèria pre-Covid encara és llunyana (-20% amb tendència a recuperar en propers mesos).

Així, aquest informe mostra que els viatgers han descobert noves formes de viatjar i algunes d’aquestes tendències es quedaran. En aquest sentit, Alex Villeyra ha assenyalat que “sembla que la tendència de Staycations, o quedar-se a casa gaudint de les activitats que ofereix el teu entorn, pot ser una font d’oportunitat per al turisme de la Comunitat Valenciana”, i en aquesta línia ha valorat l ‘ “impacte positiu de les campanyes com la de l’abonament Viatge”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: