Turisme Comunitat Valenciana recolza la nova edició de ‘Gastrònoma 2023’, la fira gastronòmica més important de la Mediterrània

Turisme Comunitat Valenciana recolza un any més ‘Gastrónoma 2023’, la fira gastronòmica més important de la Mediterrània que compleix la novena edició i que se celebrarà a Fira València del 12 al 14 de novembre.

Aquest certamen, referent a la gastronomia i que permet posar en valor el producte i la gran feina dels cuiners, compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, a través d’un conveni subscrit amb Conhostur per a la difusió del producte gastronòmic i, de l’altra banda, a través d’una subvenció nominativa a Fira València per al suport a la promoció del producte turístic, entre els quals hi ha la gastronomia.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, que ha participat en la presentació de les novetats de ‘Gastrónoma 2023’, juntament amb el president del certamen, Carlos Mataix, i el director, Alejandro Roda, considera “fonamental” traslladar el suport a esdeveniments com aquest que, al seu parer “no només enriqueixen la nostra cultura i el nostre paladar, sinó que també contribueixen al desenvolupament econòmic i al posicionament del nostre destí”.

La Fira Gastrònoma ha experimentat un creixement notable en els darrers anys, ocupant ja més de 20.000 metres quadrats de Fira València, cosa que evidencia que “és una plataforma rellevant per a la promoció de la nostra gastronomia com a producte turístic de primer ordre”, ha ressaltat la Secretària Autonòmica.

Així mateix, Moreno ha avançat que “aquest any tindrem l’oportunitat d’escoltar més de 200 ponents, experts i xefs de renom, que compartiran la seva saviesa i experiència amb tots nosaltres”. De fet, “la presència de 50 estrelles Michelin subratlla l´aposta per la qualitat i el prestigi que envolta aquesta fira”, ha afegit.

En aquesta línia, la secretària autonòmica de Turisme ha afirmat que “Gastrónoma ofereix una oportunitat única per aprendre dels millors, per incidir en la formació en aquest sector, per explorar noves tendències i, per descomptat, per gaudir d’experiències excepcionals com les que hi tindran lloc aquests dies”.

A més, ha volgut posar èmfasi en “la diversitat i la varietat d’oferta” com a aspectes més destacats de la Fira Gastrònoma. Amb una vintena d’espais diferenciats, cadascun amb un enfocament culinari únic, “aquest esdeveniment ofereix una àmplia gamma de sabors, sabers i experiències”, ha assenyalat.

En concret, un d’aquests espais, la cuina central, porta la marca de l’Exquisit Mediterrani, impulsada per Turisme Comunitat Valenciana i que tractarà d’unir la riquesa i autenticitat de la cuina mediterrània. Allí, es donaran cita prestigiosos cuiners i grans ambaixadors d’aquesta marca, que és “una mostra del nostre compromís amb la promoció de la nostra identitat culinària única”.

Cristina Moreno ha subratllat que “la Fira Gastrònoma ha deixat una empremta significativa al nostre panorama culinari”. Així mateix, ha destacat la seva contribució a “impulsar la gastronomia local, a promoure la innovació i la sostenibilitat, ia atraure amants de la gastronomia de tot arreu del món”.

Més informació i programació: https://www.gastronoma.es/

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d