Turisme Comunitat Valenciana presenta a Torrevella el programa formatiu en hostaleria i allotjament dirigit a refugiats ucraïnesos

El director general de Turisme, Herick Campos, s’ha reunit aquest dimecres amb l’alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, per avaluar les possibles vies de comunicació que permetin que el nou programa formatiu en hostaleria i turisme dirigit a refugiats ucraïnesos i impulsat per la xarxa de Centres de Turisme (CdT), s’implanta amb èxit a Torrevella.

Es tracta d’un pla formatiu que té l’objectiu de proporcionar als ciutadans ucraïnesos residents a la Comunitat Valenciana la mínima capacitació professional per incorporar-se a feines de turisme, a més de facilitar la millor de les integracions possibles.

La reunió celebrada al CdT de Torrevella ia la qual ha assistit també la directora del centre, Alicia Arenas, que ha traslladat la proposta que prèviament ha consensuat amb les organitzacions ucraïneses a Torrevella, ha servit perquè tant l’administració autonòmica com la local, es coordinin per implantar el programa formatiu al municipi i comarca.

Sobre això, Campos ha declarat que l’objectiu és “ajudar a canalitzar les inscripcions i aconseguir que aquesta oportunitat de formació turística arribi als refugiats ucraïnesos de manera immediata i adaptada a les seves necessitats”.

Per al director de Turisme “és molt important que durant tot el temps que estiguin a Torrevella ia la Comunitat Valenciana, tinguin la màxima comoditat, assistència i cobertura per part de les administracions”.

Herick Campos que s’ha mostrat partidari d'”incorporar talent a Torrevella ia la comarca”, ha instat els interessats a formar-se a través d’aquest cicle que inclou de moment formació bàsica en turisme, que s’inscriguin a més a Labora, per canalitzar millor la demanda i les ofertes de feina de les empreses turístiques de Torrevieja i la Vega Baja.

L’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, per part seva, s’ha mostrat disposat a col·laborar també en la planificació de la formació necessària per a la incorporació laboral d’aquest col·lectiu, així com en la difusió i comunicació efectiva d’aquest pla formatiu impulsat per Turisme Comunitat Valenciana.

7,1 milions d’euros en ajuts al turisme de Torrevieja

D’altra banda, el director general de Turisme ha agraït el treball i l’esforç del sector turístic de la zona per “haver resistit i continuar treballant per oferir una oferta diversa i de qualitat”.

En aquesta línia, ha recordat que han estat més de 7,1 milions d’euros els destinats a Torrevieja a través d’ajuts de Turisme i de la Generalitat, amb els plans destinats al sector turístic per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la covid -19.

Pla de Formació

Aquest cicle formatiu ofereix de moment el curs de ‘Manipulació d’Aliments’, que habilita per treballar en hostaleria, de 5 hores de durada i que va començar a impartir-se el passat divendres 8 d’abril al CdT de Benidorm. El pla també oferirà formació d”Operacions bàsiques en cuina’, ‘Operacions bàsiques en sala’ i ‘Operacions bàsiques en pisos i neteja’, de dues setmanes de durada cadascun.

Els cursos s’imparteixen en idioma ucraïnès amb material en la llengua materna, són gratuïts, presencials i s’organitzaran en aquells CdT per als quals hi hagi un mínim d’alumnes necessaris.

Previsions d’ocupació per a Setmana Santa

Després d´aquesta trobada, el director general de Turisme ha destacat les previsions d´ocupació per a Setmana Santa de la província d´Alacant. Sobre això, ha manifestat que segons els resultats del sondeig elaborat per Turisme aquest mes d’abril, “els hotels del litoral d’Alacant, sense incloure Benidorm, ja registren una ocupació sobre reserves confirmades del 75% per a aquests dies festius”.

Per part seva Benidorm, compta amb una previsió del 90% de les seves places. I pel que fa als hotels d’interior, la província d’Alacant ja té reservats més del 66%.

Campos ha incidit que “amb les reserves d’última hora i la previsió del temps més favorable es pot arribar a fregar fins i tot el complet al litoral de la província alacantina”. Es tracta de xifres “molt positives, que arriben als nivells de prepandèmia”, ha afegit.

Sobre la connectivitat aèria, ha manifestat que “les reserves actuals de places reservades de les companyies aèries ens permeten afirmar que, en matèria de turistes internacionals, serà una bona temporada per a aquests dies de Setmana Santa, i fins i tot anticipen un estiu dinàmic a la província “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: