Turisme Comunitat Valenciana impulsa un programa formatiu en hostaleria i allotjament dirigit a persones refugiades ucraïneses

Turisme Comunitat Valenciana, a través de la xarxa de Centres de Turisme (CdT), i amb la col·laboració de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), ha engegat un programa formatiu bàsic per a les persones refugiades ucraïneses que estan arribant a la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de proporcionar-los la mínima capacitació professional per incorporar-se a feines d’hostaleria i allotjament.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que aquest programa formatiu s’ha dissenyat per poder ser impartit mentre les persones refugiades ucraïneses posen al dia els seus permisos de residència i de treball, i que “els permetin incorporar-se a la vida activa laboral durant la seva estada a la Comunitat Valenciana”.

Durant aquestes setmanes, des de Turisme s’ha treballat juntament amb el sector per “obrir la possibilitat” de posar al servei d’aquestes persones refugiades una formació turística bàsica amb què “tendre ponts entre les necessitats dels refugiats i les de les empreses del sector turístic de la Comunitat”, ha recalcat.

En aquesta línia, Colomer ha manifestat que “volem impulsar la formació i professionalització d’immigrants per garantir la qualitat del servei a l’hostaleria” i “suplir la manca de mà d’obra en aquest sector, sobretot a zones com la província d’Alacant i l’interior de la província de Castelló”.

“Es necessiten amb urgència treballadors i treballadores a les tres províncies”, ha apuntat el titular de Turisme, que confia que amb aquest programa formatiu i amb la col·laboració del sector “ajudem a la inserció laboral d’aquestes persones al sector turístic”.

Pla de formació

Aquest cicle formatiu se centra a proporcionar la mínima capacitació professional per incorporar-se a feines d’hostaleria i allotjament i es compon de diferents cursos enfocats a la professionalització bàsica en aquests dos àmbits i que s’impartiran a través de la Xarxa CdT.

En concret, el programa ofereix el curs ‘Manipulació d’Aliments’, que habilita per treballar en hostaleria, de 5 hores de durada i que començarà a impartir-se aquest divendres 8 d’abril al CdT de Benidorm. El pla també oferirà formació d”Operacions bàsiques en cuina’, ‘Operacions bàsiques en sala’ i ‘Operacions bàsiques en pisos i neteja’, de dues setmanes de durada cadascun.

Els cursos s’impartiran en idioma ucraïnès, són gratuïts, presencials i s’organitzaran en aquells CdT per als quals hi hagi un mínim d’alumnat necessari. La Xarxa CdT es compon d’onze centres ubicats a les tres províncies.

Per a la difusió d’aquest programa s’han elaborat 5.000 fulletons que es distribuiran a la mateixa Ciutat de la Llum, on se situa el hub de redistribució de persones refugiades, per transmetre la possibilitat d’accedir a la formació esmentada i als possibles llocs de treball derivats daquest procés.

A més, des de Turisme Comunitat Valenciana s’ha instat el sector a localitzar responsables de recursos humans i coordinadors/es d’ONG que puguin ajudar a difondre aquestes iniciatives de formació entre les persones refugiades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: