Turisme Comunitat Valenciana i Les Arts proposen 37 activitats culturals i un circuit gastronòmic al voltant de ‘Macbeth’, de Verdi

Turisme Comunitat Valenciana i el Palau de les Arts ofereixen 37 activitats culturals i un circuit gastronòmic al voltant de l’òpera Macbeth, de Giuseppe Verdi.

Així del 25 de març al 10 d’abril, les tres províncies de la Comunitat Valenciana albergaran les diferents propostes de la ‘Marató Verdi’, un complet calendari de concerts, recitals, òpera, col·loquis i cinema, tallers al voltant del compositor de Busseto.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat aquesta iniciativa “transversal” en conferència de premsa juntament amb el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, a més del president de Conhostur, Manuel Espinar, i la xef Rakel Cernicharo, en representació del circuit gastronòmic vinculat a la ‘Marató Verdi’.

“Giuseppe Verdi és una figura cabdal en la història de l’òpera, a més d’una icona nacional per al poble italià, que permet desenvolupar una oferta multidisciplinària, on cada ciutadà pot trobar l’experiència cultural amb què més s’identifiqui i descobreixi i vulgui conèixer més d’aquest personatge imprescindible a la cultura occidental, vinculat ara a la millor oferta experiencial de la nostra comunitat”, ha assenyalat Colomer.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme ha incidit que “l’acord que tenim amb el Palau de les Arts ens permet mostrar la nostra millor versió a través de l’oferta cultural, a la qual ara sumem una excel·lent proposta gastronòmica i activitats que tindran lloc a tot l’àmbit Comunitat Valenciana”; alhora que ha insistit en la necessitat de vertebrar i exportar les possibilitats que aquest recinte ofereix.

En aquesta línia, Colomer ha avançat que “dins el nostre conveni mantindrem aquest any accions de promoció en mercats nacionals i internacionals per posicionar la nostra destinació com una referència cultural amb grans possibilitats per a diferents mercats”.

Per a Colomer “aquesta iniciativa congrega un triangular fonamental en la construcció del nostre model turístic que cerca transversalitats, perquè l’experiència turística sigui el més gratificant i pedagògica possible”. Així mateix, el president de Turisme ha posat èmfasi que l’objectiu és “projectar la millor versió de la Comunitat al món, per situar-nos dins de les grans capitals cosmopolites, amb capacitat de commoure un públic lligat a la cultura, a les arts ia la bona gastronomia”.

Iglesias Noriega ha destacat, a més, les possibilitats que ofereix una òpera com ‘Macbeth’, la primera incursió de Verdi a l’obra de Shakespeare, alhora d’una de les seves grans obres mestres ja que augmenta l’espectre d’activitats d’aquesta marató a noves facetes de les arts escèniques i la cultura.

Giuseppe Verdi i ‘Macbeth’ són els eixos que vertebren una agenda amb la música com a principal protagonista, l’oferta del qual inclourà paràfrasis pianístiques, recitals amb fragments d’òpera i cançons, peces per a agrupacions de càmera i música simfònica, paral·lela a les representacions de l’òpera a la Sala Principal.

La translació de l’obra al cinema, amb la projecció del film de Roman Polanski, es complementa amb tallers que aprofundiran en aspectes com el treball escènic de Benedict Andrews a la producció que ofereix a Les Arts, així com aspectes com el seu vestuari, a més de ‘workshops’ dedicats a Shakespeare.

Per la seva banda, les diferents conferències i col·loquis, a més de la mateixa partitura de Verdi, abastaran camps com la gastronomia, la influència del compositor en disciplines com la dansa, així com la figura de la dona a la seva obra.

La ‘Marató Verdi’ s’emmarca dins les accions que Turisme Comunitat Valenciana i Les Arts desenvolupen dins del seu acord de col·laboració per posar en valor i potenciar la presència de l’activitat cultural com a emblema turístic de la Comunitat Valenciana.

Les Arts recorda que els concerts, els recitals, les xerrades i els col·loquis són de lliure accés fins a completar-se l’aforament de les sales. Per a més informació, els interessats poden consultar el web de Les Arts. a partir de dimecres, 23 de març.

Òpera a ‘streaming’

Aquesta iniciativa, que en anteriors edicions ha girat al voltant de compositors com Mozart o Rossini, creix el 2022 en la seva vocació territorial amb la retransmissió gratuïta a ‘streaming’ de ‘Macbeth’ el 10 d’abril per als municipis i societats musicals de la Comunitat Valenciana que ho sol·licitin.

Michele Mariotti, una de les grans batutes italianes, assumeix la direcció musical d’aquesta òpera a Les Arts, que es representa en un muntatge aclamat de Benedict Andrews pel seu impactant retrat de l’ambició de Lord i Lady Macbeth, que interpretaran el baríton Luca Salsi i la soprano Anna Pirozzi.

Agraïments

Així mateix, Iglesias Noriega ha destacat la col·laboració empresarial i institucional que ha permès la deslocalització i elaboració de les activitats que, a més de les Arts, acolliran espais a diferents poblacions de les tres províncies amb la participació d’Alacant per primera vegada.

Juntament amb les diferents sales de les Arts seran subseus de la ‘Marató Verdi’: l’Ajuntament d’Aielo de Malferit; el Museu de Belles Arts de Castelló; La Beneficència; la Filmoteca; el Centre Cultural La Nau; el Teatre de la Ciència de la Ciutat de les Arts i les Ciències; el Conservatori Óscar Esplá; el Palau de Congressos de Peníscola; la Universitat Jaume I i el Restaurant Contrapunt.

En aquest sentit, Les Arts també agraeix la col·laboració d’artistes, professionals, associacions i institucions en la dotació de continguts per a les diferents propostes: la soprano Amparo Navarro; els pianistes Carlos Apellániz; Jorge Balanza; Claudio Carbó i Rubén Sáez; la directora Beatriz Fernández Aucejo i l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València; el xef Pablo Ministre; director de Contrapunt; Amics de l’Òpera i de les Arts de la Comunitat Valenciana; Aula de Gastronomia; Institut Lluís Vives; Conservatori Joaquín Rodrigo; Conservatori Professional de Música de València; Cefire artisticoexpressiu de Castelló; Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi; Escola Superior d´Art Dramàtic; UNED i l’Institut Valencià de Cultura.

A més, per part de les Arts, completaran l’oferta musical els artistes del Centre de Perfeccionament, la professora de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana Susanna Gregorian i el pianista Stanislav Angelov.

Menús Verdi

L’experiència gastronòmica de la ‘Marató Verdi’ compta amb la participació de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme Comunitat Valenciana per desenvolupar un circuit amb 35 punts de restauració a Alacant, Castelló i València en què es podran degustar els ‘Menús Verdi’, creats i inspirats a través dels paral·lelismes culinaris entre ‘Els Alps i L’Albufera’, les seves essències i denominacions d’origen comuns.

A més, segons apunta el president de Conhostur, Manuel Espinar, “la vinculació de la gastronomia amb el món artístic i cultural és una manera també d´apropar l´òpera al públic a través dels sentits i sabors que ofereix la nostra cuina, a més de permetre accions molt enriquidores per al nostre sector”.

Alacant participa en aquesta iniciativa amb Gastrobar Jorge; Moon i Riesma. Per la seva banda a Castelló de la Plana es podran degustar els ‘Menús Verdi’ a Casa Banys L’Avellà; Casa Roque; Mediterrani; Oncle Pepe; Vermell Picota Vinoteca; Talaia, Mandarina Club; La Gruta; Cardenal Ram; Tasca del Port; Vinatea; La Perdi; El Faixero i Gastroaddictes.

València oferirà 18 punts de restauració: Taperia Pulperia Lligam; El Poblet; Alenar Celler Mediterrània; Ànima del Temple; Palau Fesol; Riff; A Contracorrent; Atmosfère; Karak, Ricard Camarena Restaurant; La Pentola; Apicius; Bar Marvi; Al teu Gust; Hispània Corts Valencianes; Masia Les Estrelles; Camí Vell i Casa Manolo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: