Turisme Comunitat Valenciana i la FSMCV presenten l’àlbum ‘A què sona la nostra terra?’

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González, han presentat el nou projecte discogràfic A què sona la nostra terra?, una iniciativa impulsada per ambdues entitats per a difondre el patrimoni musical de la Comunitat Valenciana, amb un repertori interpretat per la Jove Banda Simfònica de la Federació.

Francesc Colomer ha destacat que les societats musicals són considerades a la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat com “un recurs turístic de primer ordre” i ha incidit que des de la Generalitat “volem ubicar la música com a centre del que representa la Comunitat Valenciana , i per això impulsem una aliança amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Colomer ha remarcat que des de Turisme “treballem juntament amb la FSMCV per incorporar les societats musicals com a fenomen cultural”, i ha explicat que aquesta estratègia “suposa rearmar la nostra marca i ens reforça com a destí”.

El secretari autonòmic ha recordat que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a través d’un conveni, i ha anunciat que el 2023 “s’incrementarà el pressupost, passant de 120.000 a 150.000 euros”.

El disc conté 12 talls, amb un repertori format per temes tan emblemàtics com La flor del taronger, Paquito el Xocolater, València, Rotllo i canya o Amparito Roca, Chimo i El faller. Les peces han estat interpretades per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, sota la batuta del director titular durant la temporada 2020-2021, Rafa García Vidal.

Per part seva, la presidenta de la FSMCV ha assenyalat que el projecte “neix per tenir continuïtat, perquè més enllà dels títols més reconeguts que integra aquest primer disc, volem generar una col·lecció que mostri dues coses: un tresor musical inabastable i l’excel·lència dels nostres músics”.

Terra de Música

El projecte discogràfic forma part d’una estratègia desenvolupada per la FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana per reforçar-la com a destinació cultural a través de la marca Terra de Música.

Dins aquesta línia hi ha el segell ‘Músics amb Denominació d’Origen’, que vol identificar i visibilitzar el talent musical que exporten les societats musicals. El distintiu s’ofereix als músics que desenvolupen la seva activitat tant a nivell nacional com internacional per generar i explorar accions futures d’internacionalització de la marca.

El mateix títol de ‘Músics amb Denominació d’Origen’ articula una agenda de concerts a les comarques valencianes que fomenta el turisme nacional i autonòmic, visibilitzant localitats allunyades dels grans nuclis, com han exposat els representants de les dues institucions.

A més, ‘Terra de Música’ implica una tasca de promoció en fires internacionals especialitzades en turisme, on les societats musicals han comptat els darrers exercicis amb un espai propi. Així ha estat a Fitur ia la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, i també a The Midwest Clinic de Chicago, una de les convencions musicals més importants del món.

A més, els darrers anys s’han dut a terme diferents campanyes que han relacionat la música amb altres territoris fonamentals del patrimoni cultural valencià, com la gastronomia, amb campanyes comunicatives com ‘A què sap la nostra terra?’, que han connectat cuiners internacionals com Ricard Camarena amb el moviment de les societats musicals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: