Turisme Comunitat Valenciana i el Consell d’Economistes de la Comunitat Valenciana promouen la transformació digital de l’empresa turística

Turisme Comunitat Valenciana i el Consell d’Economistes de la Comunitat Valenciana promouen la transformació digital de l’empresa turística mitjançant un pla d’acció, presentat aquest dimarts pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el degà del Col·legi Oficial d’Economistes d’Alacant , Francisco Menargues, al Centre de Turisme (CdT) d’Alacant.

Aquest pla, fruit del conveni de col·laboració entre ambdues entitats i dotat amb 20.000 euros, engloba accions d’informació, difusió, sensibilització i conscienciació, dirigides a l’empresari i al sector professional, mitjançant les quals s’insisteix en la necessitat d’adquirir competències digitals i gestionar la transformació digital dels negocis.

El secretari autonòmic de Turisme ha volgut ressaltar que “aquest pla d´actuació recull les oportunitats del temps que ens ha tocat viure”, i ha insistit que “no hi ha pla B per a la transformació digital, o som pro-actius i innovadors, o quedarem relegats a la irrellevància”.

Colomer ha destacat la ramificació d’aquesta iniciativa, “amb l’objectiu que arribi a milers de pimes, a les empreses petites, als autònoms i als negocis familiars, perquè no perdin aquest tren de transformació”; que al seu parer “determinarà la pròpia existència del sector en el futur” .

Alhora, el titular de Turisme, que s’ha mostrat partidari que “sense intel·ligència artificial no podrem competir”, ha advocat per mantenir en aquest procés “el gran element diferencial del sector turístic, l’humanisme”.

En aquest sentit, ha fet referència a “l’hospitalitat i al culte al client”, aspectes que han estat contemplats en aquest pla d’impuls a la transformació digital.

Per part seva, el degà del Col·legi Oficial d’Economistes d’Alacant, Francisco Menargues, ha destacat que “els agents públics i privats s’han d’adaptar al canvi tecnològic”, i per això “s’ha dissenyat aquest pla d’acció per promoure la transformació digital de l’empresa turística mitjançant accions de divulgació i formació”.

Menargues ha explicat que “les accions que s´han dissenyat van, des de la creació d´una guia, a la preparació de material didàctic per a accions presencials de formació ia la creació d´una base de dades de solucions tecnològiques”. Amb això, ha mostrat la seva esperança que “aquesta unió d´esforços ens ajudin a millorar la competitivitat de les nostres empreses”.

Accions contemplades al Pla de Transformació Digital

Una de les actuacions contemplades és l’elaboració i difusió de la ‘Guia per a la transformació digital de l’empresa turística’, de la qual s’han elaborat de moment, 500 còpies per al sector professional i que a més està en format digital per a baixar’ en línia’.

Es tracta d’un manual didàctic i pràctic, del qual se n’han fet públics aquest dimarts els detalls, i enfocat a les petites empreses turístiques, sobretot a les de menys de deu persones treballadores. L’objectiu és conscienciar el sector empresarial que la transformació digital és una necessitat i una oportunitat per a la millora en la productivitat, la competitivitat i el creixement del negoci.

Així mateix, juntament amb la guia, ambdues institucions han promogut materials didàctics per formar i assessorar els empresaris a través de jornades de difusió i sensibilització en diversos municipis de la Comunitat Valenciana. Per això es compta amb la col·laboració de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT).

També s’impulsaran sis píndoles informatives que recullin els punts essencials de l’esmentada guia per als que no puguin assistir a les activitats presencials.

A més, estan previstes sessions per al dia 6 de juny, al CdT de València i el dia 7 de juny, al CdT de Castelló.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: