Turisme col·labora amb Predif per impulsar el turisme accessible a la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la secretària de la junta directiva de la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif), María Jesús Navarro, han signat un conveni de col·laboració per impulsar el turisme accessible a la Comunitat Valenciana durant 2020.

A través d’aquest acord, Turisme destina a Predif 30.000 euros per a l’organització de l’II Congrés Internacional TUR4all de Destinacions Turístiques Intel·ligents, on participaran experts de l’àmbit nacional i internacional i permetrà intercanviar coneixements sobre la gestió i promoció de l’accessibilitat entre gestors de destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, destinacions de la xarxa DTI nacional i destinacions internacionals.

Aquest esdeveniment es durà a terme de manera virtual per les circumstàncies sanitàries actuals i començarà el 9 de novembre. Seran 20 sessions en què es donaran a conèixer les bones pràctiques en accessibilitat de les destinacions turístiques intel·ligents en diferents àmbits: gestió de l’accessibilitat, promoció de l’accessibilitat, noves tecnologies, senyalització i orientació en espais urbans, distintius i certificats d’accessibilitat, transports públics, oficines de turisme, turisme de sol i platja, turisme d’interior, turisme urbà, turisme MICE, turisme actiu, allotjaments, restaurants, oferta turística complementària, teatres i espectacles, llocs de patrimoni cultural i natural i Inclusió laboral i emprenedoria.

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat que “un dels pilars de la política turística de la Generalitat té per objectiu promoure un turisme inclusiu i accessible, que asseguri la igualtat d’oportunitats de totes les persones per desenvolupar la totalitat de les accions que componen la activitat turística d’una manera segura, còmoda, autònoma i normalitzada “.

Per la seva banda, la secretària de la junta directiva de la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif), María Jesús Navarro, ha assenyalat que “el concepte de DTI té tot el sentit amb la incorporació de l’accessibilitat com a eix”.

En aquest sentit, ha afirmat que “una destinació turística no pot ignorar les necessitats de les persones que són els seus clients i les tecnologies són l’eina que pot facilitar una experiència satisfactòria i inclusiva”.

Així mateix, a través d’aquest conveni, Predif durà a terme accions complementàries per millorar l’accessibilitat de manera integral com el ‘Manual d’accessibilitat per a gestors DTI de la Comunitat Valenciana’.

Finalment, assenyalar que Turisme Comunitat Valenciana és líder en la implantació de l’Model DTI a Espanya. Així, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invattur) desenvolupa des 2014 el projecte Destinacions Turístiques Intel·ligents Comunitat Valenciana (DTI-CV), mitjançant el qual es defineix el model de destinació turística intel·ligent, i traça les línies estratègiques a seguir per assolir l’adaptació de el sistema d’innovació turística de la Comunitat Valenciana a el desenvolupament de DTI.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: