Turisme aposta per ‘compartir coneixement amb grans experts de la gastronomia nacional per incrementar la qualitat de la nostra oferta’

Informació i Foto: http://www.gva.es

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat la importància de “posar en marxa noves iniciatives pedagògiques com les Jornades de Cuina d’Autor en què grans experts, molts amb estrella Michelin, comparteixen coneixement amb els professionals del sector de la Comunitat Valenciana “.

Colomer ha ressaltat que “compartir coneixement amb grans experts de la gastronomia nacional contribueix, sens dubte, a incrementar la qualitat de la nostra oferta gastronòmica”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer després d’assistir a la Master Class que ha ofert el xef Nacho Manzano en el CdT de València, dins el cicle de jornades de ‘Cuina d’Autor’, que organitza l’Agència Valenciana del Turisme.

Colomer ha ressaltat la importància d’impulsar iniciatives que redunden en la qualificació gastronòmica, perquè segons ha manifestat que “en el model turístic pel qual apostem, la gastronomia juga un paper molt competitiu i diferencial”

El secretari autonòmic ha recordat que aquest programa pedagògic “compta amb 41 accions que s’imparteixen a tota la Xarxa de CdT” i ha afegit que “les jornades d’aquest programa són gratuïtes i estan dedicades als professionals de sala i cuina de la Comunitat amb l’objectiu de ramificar i transvasar el coneixement “.

La Xarxa CDT reuneix a vuit estrelles Michelin

Del 27 al 29 de novembre, la Xarxa CdT aconseguirà reunir 8 xefs Estrelles Michelin a les seves aules. Els prestigiosos cuiners impartiran sessions magistrals a Alacant, València, Benidorm, Morella i Castelló.

Els xef del Celler Can Roca Hernan Luchetti i Nacho Baucells, els asturians Nacho Manzano, de Casa Marcial, i Marcos Morán, de Casa Gerardo, Paco Morales de Noor Restaurant, Carmelo Bosc del restaurant Lillas Pastia, l’alacantina Maria José San Román, del Monastrell i Javier Olleros, del restaurant Culler de Pau compartiran coneixement i experiència amb professionals de l’hostaleria a la Comunitat Valenciana.

Són sessions de 4 hores on els coneguts cuiners demostren pràcticament les seves tècniques i expliquen com organitzen el seu treball dia a dia, un esforç que ha estat reconegut per la prestigiosa Guia Michelin.

Programa d’especialització ‘Cuina d’Autor’

Un total de 24 xef amb estrelles Michelin formen part del professorat de la Xarxa de Centres de Turisme de l’Agència Valenciana del Turisme aquest semestre en el cicle anomenat ‘Cuina d’Autor’. Aquest programa d’especialització està tenint una alta demanda i, per això, la Xarxa de Centres de Turisme ho tornarà a impartir el proper curs.

En concret, imparteixen classes magistrals els responsables de les cuines del Celler de Can Roca, A’Barra, Montia, Santceloni, Noor, Casa Marcial, Casa Gerardo, Lillas Pastia, La Casa del Carme, Culler de Pau, La botica de Matapozuelos , Monastrell, L’Escaleta, Alborada, Baluard, Moulin Chocolat, Espai Sucre, Raúl Resino, Cal Paradís, Casa Manolo, Maralba i Les Moles.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme ha ressaltat la importància d’impulsar iniciatives i programes de qualificació gastronòmica com el de ‘Cuina d’Autor’ perquè, segons ha manifestat, “en el model turístic pel qual apostem, la gastronomia juga un paper competitiu diferencial que incideix en la diversificació i la desestacionalització del turisme “.

Francesc Colomer considera fonamental l’aposta pel talent que realitza la Xarxa de Centres de Turisme buscant sempre l’excel·lència i la qualificació dels professionals al servei del turisme valencià.

Els Centres de Turisme, referents a especialització gastronòmica

La Xarxa CdT és l’escola d’especialització en gastronomia i hostaleria referent a la Comunitat Valenciana. Es diferencia per la qualitat dels seus professors i l’aplicació pràctica de la seva formació, dissenyada en col·laboració amb els principals agents del sector turístic valencià.

La Xarxa CdT garanteix una formació connectada a la realitat de l’empresa i per això aporta una alta especialització als professionals de l’hostaleria i una alta inserció laboral als joves que veuen a la cuina el seu futur.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: