Tres empreses opten a redactar el projecte de defensa de la platja de la Torre a Almassora

Tres empreses han presentat les seves ofertes al concurs públic per a la redacció del projecte de defensa del Pla de la Torre a Almassora. Es tracta d´Acadar, enginyeria i consultoria S.L., Enginyeria avançada d´obres marítimes S.L.P i Tècnica i projectes S.A. Així figura a la Plataforma de Contractació de l’Estat després de la licitació convocada pel Ministeri per a la Transició Ecològica el mes de juny passat. Tot i que el procediment continua el curs, l’Ajuntament d’Almassora participarà el proper 6 d’agost a la concentració convocada per la plataforma ciutadana Mediterrània en defensa de la costa.

Pel que fa a la licitació, la mesa de contractació ha obert la documentació de les tres empreses que opten a l’adjudicació de la redacció del projecte per 90.699,97 euros i ha sol·licitat l’esmena d’una de les pliques, que ja està corregida. En aquest punt, els tècnics avaluen en aquests moments la documentació restant per a la proposició de l’empresa adjudicatària en funció dels criteris que figurin al pliego de condicions. El procediment administratiu continuarà el dia 28 amb lobertura de les ofertes econòmiques.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha rebut amb satisfacció la notícia que les tres empreses candidates han estat admeses al concurs públic. “En un moment en què amb certa freqüència els concursos quedin deserts, garantir que una de les tres empreses redactarà el projecte ens assegura la continuïtat del procés sense interrupcions”, en paraules de la primera edil.

Un cop adjudicat el contracte, l’adjudicatari disposarà d’un any per redactar el projecte encaminat a estabilitzar la platja de la Torre a través de les obres posteriors. L’actuació afectarà 2.000 metres de longitud de costa a l’extrem que bufona amb la desembocadura del riu Millars. Per això, l’adjudicatari haurà de realitzar prèviament un estudi específic paisatgístic, la prospecció arqueològica determinada per la Conselleria de Cultura, el propi projecte constructiu i l’elaboració de l’estudi d’impacte ambiental del Pla de la Torre.

En aquest espai tindrà lloc la concentració ciutadana prevista per al proper 6 d’agost en què participarà l’equip de govern per sol·licitar la defensa de la costa. La primera edil ha convidat les associacions veïnals a assistir de manera conjunta “per alçar una única veu en defensa dels drets d’Almassora”.

Mentrestant, el Ministeri de Transició Ecològica continuarà amb el projecte per a l’estabilització d’aquesta platja davant dels temporals. Els treballs inclouran mitjans tècnics, especialistes en batimetria i biocenosi marines, ensaigs de control de qualitat, presa de mostres d’aigua per al control de qualitat i terbolesa, equip geològic i geotècnic d’exploració del terreny, material topogràfic, cartografia i equips de arqueologia subaquàtica.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: