Transició Ecològica rehabilitarà la zona natural de l’arboretum de Crevillent

Un nou projecte permetrà la recuperació de l’arboretum integrat dins el Centre Educatiu de Medi Ambient Els Molins, situat a Crevillent, al Baix Vinalopó. La iniciativa preveu la rehabilitació, la integració del paratge i l’habilitació d’itineraris, a partir d’un protocol on participen la Conselleria de Transició Ecològica, l’Ajuntament de Crevillent i la Fundación Mediterráneo.

L’espai, que pateix un estat de degradació i abandonament des de fa anys, està integrat per 11 parcel·les amb temàtiques concretes. En elles es mostra des de la història evolutiva de la vegetació a la zona, fins la colonització per espècies foranies i invasores.

Aquest divendres, la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, s’ha reunit al Saló de Plens de l’Ajuntament de Crevillent amb l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, i el president de la Fundació Mediterrani, Luis Manuel Boyer, per a signar un protocol que defineix les línies de coordinació i cooperació entre les tres institucions per a la rehabilitació i posada en marxa de l’Arboreto i l’Aula Natura, espai d’educació mediambiental integrat en el CEMA Els Molins, tots dos en estat d’abandó des de fa més d’una dècada.

La consellera Navarro ha insistit en “la importància de conservar espais naturals com el que ara recupera Crevillent per impulsar l’educació ambiental. Una manera de contribuir a conscienciar la ciutadania dels valors de la biodiversitat, que formen part del paisatge de les nostres terres.”

Per la seua banda, l’alcalde de la localitat ha destacat que permetrà “desenvolupar activitats d’educació mediambiental on es podran estudiar i observar diferents espècies d’arbres, tant autòctons com forans, i avaluar el seu impacte en l’entorn natural i conéixer millor la flora i la fauna i els processos d’erosió de la nostra serra davant els diferents factors meteorològics com la pluja o el vent”.

El recorregut original mostra la diversitat d’espècies de pins del territori, i com els han condicionat diverses afeccions com els incendis o la sequera. Altres sectors es dediquen a les plantes aromàtiques i medicinals, i també als boscos més evolucionats, que ofereixen major resistència davant el canvi climàtic. A més, l’entorn alberga un Aula de la Natura destinada a explicar als visitants les característiques de l’espai.

La Conselleria de Transició Ecològica aportarà 60.000 euros al projecte de rehabilitació que es destinaran, entre altres aspectes, al manteniment dels exemplars vegetals existents, la incorporació de noves espècies i la creació d’itineraris formatius.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: