Transició Ecològica organitza les VI Jornades d´Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana

La Conselleria dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a través del Centre dEducació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), ha organitzat les VI Jornades dEducació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

Amb el lema ‘Actuar des de l’esperança’, les jornades busquen compartir iniciatives d’actuació, a l’actual context d’emergència climàtica. Amb aquest objectiu participaran professionals de diferents sectors per debatre sobre el paper de l’educació ambiental en la promoció d’una ciutadania conscient, activa i compromesa per la transformació col·lectiva cap a un model de societat sostenible, just i inclusiu i per teixir aliances amb les diferents “ educacions complementàries i conèixer experiències transformadores que ja s’estan duent a terme.

Les intervencions prioritzaran un enfocament educatiu quant a la sensibilització, la conscienciació, la formació o la capacitació per a lacció. El programa inclou quatre conferències que analitzen diferents vessants de l’educació ambiental com la seva dimensió transformadora, el seu paper en la nova llei educativa o la innovació en matèria d’educació ambiental.

A més, 12 taules rodones debatran al voltant de quatre eixos que travessen l’educació ambiental: el món rural, la transició energètica, els residus i els espais de ciutadania.

La directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, ha destacat la importància d’”obrir l’educació ambiental a tots els sectors i àmbits de la societat, generant un compromís amb una educació ambiental transformadora i universal”, i ha afegit que el propòsit del CEACV és “impulsar en els propers anys el paper de la Guia d’Acció per a l’Educació Ambiental (EAR) com a eix per articular les propostes que es duguin a terme al nostre àmbit territorial.”

En aquest sentit, la Guia EAR defineix un marc d’impuls i acció sostenible al qual es poden adherir les empreses, les administracions i les entitats mitjançant un Pla de Compromisos per a l’acció; aquelles activitats que desenvolupen els subscrits a la Guia per assolir els objectius i les línies dacció del document.

La sisena edició d‟aquestes jornades obertes a tota la societat seran el lloc de trobada de totes les persones vinculades al‟educació ambiental: professionals, equipaments, empreses i docents.

Tindran lloc els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre del 2022 a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques del Campus del Riu Sec de la Universitat Jaume I de Castelló.

Les inscripcions estan obertes a la web del CEACV i també està habilitada a la web l’opció de presentar comunicació oral o taller fent clic aquí.

També hi ha prevista una fira d’equipaments i entitats reservada per a la sessió matinal de dissabte. El professorat no universitari en actiu s’ha d’inscriure a través del web del Cefire.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: