Transició Ecològica i el moviment internacional Via Camperola enforteixen llaços per protegir l´agroecologia i la “sobirania alimentària”

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, s’ha reunit aquesta matí amb el moviment internacional llaurador ‘Via Campesina’ per tal de compartir preocupacions i projectes que beneficiïn un sistema agroalimentari sostenible.

També hi han participat el director general de Transició Ecològica, Enric Juan, i el secretari autonòmic de la Vicepresidència, Ivan Castañón.

L´encontre s´ha centrat a posar de manifest el dret d´accés al´aigua i la terra, la soberania alimentària, l´impuls al´agroecologia, l´enfortiment del feminisme al camp, i avanzar en drets per als llauradors i llauradors.

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha insistit que cal apostar per la formació i professionalització per trobar eixe “relleu generacional que afavorisca el desenvolupament rural i una major agricultura ecològica que ja estan apostant les persones joves”.

Tanmateix ha explicat els programes que impulsa la Conselleria per afavorir la inserció de les dones al món rural amb condicions justes, així com el treball per a un major control en el compliment de la llei de cadena alimentària per garantir preus justos.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: