Transició Ecològica desenvolupa un sistema de seguiment de les polítiques municipals dadaptació al canvi climàtic

La Conselleria de Transició Ecològica, en col·laboració amb especialistes de la xarxa internacional International Council for Local Enviornmental Initiatives (ICLEI), desenvolupa un sistema de seguiment i mesura del progrés en l’adaptació al canvi climàtic dels municipis valencians, en el marc del programa Mecanisme de Suport Pacte dels Alcaldes – Europa.

Aquesta eina pretén servir de model per a les entitats locals que encara no hagin iniciat el procés dadaptació o estiguin iniciant-lo, i té lobjectiu de fomentar el diàleg la transparència i la participació de tots els agents, millorant la qualitat de les noves polítiques públiques que es dissenyin en el futur de manera significativa.

“Des de la Conselleria de Transició Ecològica comprenem el paper fonamental de les entitats locals en la posada en marxa de mesures dʻadaptació en tenir més del 70% de les competències relacionades amb aquestes polítiques”, ha destacat la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós .

Aquest Mecanisme de Suport a les Polítiques contribuirà a reforçar el paper de la Conselleria com a Coordinadora del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que és el moviment d’acció climàtica local més gran, comptant amb més de 9.000 administracions, entre locals i regionals , adherides als compromisos dadaptació i mitigació del canvi climàtic.

Monrós ha subratllat el suport del departament autonòmic “a través de subvencions, formació i instruments de planificació als municipis valencians en l´elaboració i implementació de les seues estratègies d´adaptació”, durant el tancament de la Jornada del Projecte Europeu ARCH Saving Cultural Heritage.

El complex Las Naves de València ha acollit aquest fòrum europeu de debat i desenvolupament de coneixement sobre com adaptar espais com l’Horta o l’Albufera, als efectes del canvi climàtic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: