Transició Ecològica aprova la revisió del pla de prevenció d’incendis de la Serra Calderona

La Conselleria de Transició Ecològica ha publicat aquest dimarts, 22 de març, la revisió del pla de prevenció d’incendis del parc natural de la Serra Calderona, que ocupa 18.095 hectàrees de la província de València.

Els plans dels parcs naturals es divideixen en dues línies dactuació. D’una banda, les accions del pla de prevenció de causes, dirigides a reduir l’inici de l’incendi i, d’altra banda, les del pla d’infraestructures orientades a reduir l’avenç del foc.

L’actualització de l’eina de planificació recull una inversió de 25,24 milions d’euros per a la propera dècada, dels quals gairebé 20 milions d’euros es dediquen a les infraestructures amb partides especialment significatives en execució i manteniment de tallafocs, pistes forestals, punts estratègics i depòsits d’extinció. En aquesta partida s’inclou també el pressupost destinat a la recuperació dels usos agraris tradicionals ia dotar de les condicions de seguretat les àrees d’ús públic.

El pressupost per al pla d’actuacions per a la prevenció de les causes és de 5,8 milions i està previst que es destini a tasques de formació i divulgació, a controlar les pràctiques de risc d’ús del foc ia la conciliació, així com a la vigilància i millora de la detecció d’incendis forestals.

Entre les novetats, la Serra Calderona es converteix en el primer parc natural de la Comunitat Valenciana que inclou en la planificació punts estratègics de gestió (PEG). Es tracta de la identificació d’àrees al territori que, per les seves característiques, necessiten un tractament específic de la vegetació per impedir la propagació de l’incendi. Els mapes de combustible forestal són essencials per al disseny d’aquestes accions de prevenció que creen zones de seguretat davant del foc.

L’Estratègia Mosaic de prevenció d’incendis està fent un ampli treball d’actualització i desenvolupament dels plans dels Parcs Naturals. Als publicats aquest dimarts (Serra Calderona i Pobla de San Miguel) s’afegeixen els d’Albufera, Serra Gelada, Sot de Chera, Font Roja, el Fondo, Hoces del Cabriol i Salines de Santa Pola, a més dels 7 de 2020, el de Serra d’Espadà el 2019.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: