Transició Ecològica analitza amb el científic Millán Millán mesures territorials agroforestals per a revertir els efectes del canvi climàtic

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, encapçalada per Isaura Navarro, ha celebrat aquest matí una jornada tècnica amb el científic Millán Millán i la directora del Basque Centre for Climate Change (BC3), Maria José Sanz Sánchez, per a reflexionar sobre la necessitat d’abordar projectes de mitigació i adaptació del canvi climàtic amb mesures territorials agrícoles i forestals, tal com s’ha experimentat en altres països.

Entre altres iniciatives, s’ha posat sobre la taula la necessitat d’incorporar elements i serveis ecosistèmics en la gestió del territori, així com la recuperació de cobertures vegetals, la reactivació del cicle hídric i la protecció de la producció i activitat agrícola.

Així mateix, s’ha incidisc en els efectes de la protecció del sòl i la generació de vapor d’aigua per a fer front a problemàtiques que ja presenta el canvi climàtic, com les sequeres, la desertificació, els focs forestals o les masses d’aire càlid.

La consellera Isaura Navarro ha explicat que “són urgents iniciatives pilot que treballarem en els pròxims mesos per a explorar i desenvolupar estratègies per a frenar els efectes de canvi climàtic en la nostra Comunitat”. Navarro ha manifestat el paper de la Conselleria, on la unió entre agricultura i emergència climàtica van de bracet i “esdevé un valor fonamental per a coordinar aquestes accions que requereixen de planificació territorial amb la vista posada en l’adaptació a la situació climàtica que ja patim”.

A més, ha posat en valor “les accions d’investigació i innovació que desenvolupem des del CEAM per a la millora del medi ambient en la conca mediterrània, que no oblidem que som un focus més sensible a les conseqüències del canvi climàtic”.

En la jornada, a més de la consellera Navarro i el científic Millán Millán, també han assistit els secretaris autonòmics d’Agricultura i Emergència Climàtica, Roger Llanes i Francisco Candela, els directors generals Julio Gómez i Toni Quintana, i la directora general Maite Cháfer, i representants del CEAM i IVIA.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: