Torreblanca se sensibilitza al voltant dels ODS i de la sostenibilitat mitjançant el projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat

El municipi castellonenc de Torreblanca acull les diferents activitats de la quarta edició projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat, cofinançat per la Diputació de Castelló, i que té com a objectiu donar a conèixer i sensibilitzar a la població de 5 municipis de la província de Castelló (Almassora, Peníscola, Sant Mateu, Torreblanca i la Vall d’Uixó) sobre què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de la importància de la participació ciutadana per aconseguir-los. El projecte incideix a l’ODS número 12: Producció i consum sostenibles, per enfortir la presa de consciència al voltant dels hàbits de consum responsables mitjançant actuacions concretes.

En concret, el municipi de la Plana Alta albergarà, del 10 al 15 de novembre, a l’Espai Jove (ubicat a l’edifici de la Biblioteca, al c/ Alcalde París, 4) l’exposició “In/Sostenible. Un camí cap a la sostenibilitat” la qual té com a finalitat permeabilitzar els ODS sobre la població en general des d’un punt de vista proper i amable mitjançant quatre zones diferenciades. Aquesta exposició és d entrada lliure i gratuïta.

Seguint amb les activitats del projecte, també es realitzarà, a les 17.00 h del 17 de novembre, al mateix Espai Jove, i amb entrada lliure i gratuïta, l’activitat lúdica dirigida al públic familiar “Buscarem un tresor” on, mitjançant un contacontes teatralitzat, se sensibilitzarà i conscienciarà sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per no acabar amb el planeta. D’altra banda, alumnat de centres educatius del municipi se sensibilitzarà a través de l’activitat didàctica “Sóc conscient de quin consum faig” amb reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per fer una producció i consum més sostenibles.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i les mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana) . Actualment, el Fons compta amb 143 entitats locals valencianes sòcies (134 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, executa projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis oa través de contraparts, com ara les ONGD. La participació als projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Informació i Foto: Fons Valencià per la Solidaritat

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: