Tornen els Diumenges al MUA amb nova programació

L’actriu alacantina Gemma Martínez inaugura, diumenge que ve 2 d’octubre, el nou programa de Diumenges al MUA, amb una performance al voltant de l’exposició de la Col·lecció MUA sobre Sempere, amb motiu del centenari de l’artista alacantí, una mostra que s’obrirà al públic el proper 28 de setembre (Espectacle Passarel·la Sempere. 2 d’octubre) La inscripció de la primera activitat s’obrirà el proper dilluns 26, a les 8 hores, a la web del MUA.

Virginia Carrión, tècnica de cultura i responsable de la programació Diumenges al MUA, explica que per a aquest primer quadrimestre s’han dissenyat sis activitats per a tota la família que tindran lloc del 2 d’octubre a l’11 de desembre. Carrión destaca la participació a les activitats de tres dels protagonistes de les exposicions que es podran veure al MUA aquest quadrimestre: David Mocha, un dels artistes de l’exposició Residències de Creació i Investigació artística, que s’inaugura demà; Alissia, artista alacantina que exposarà “REVERS.A / REVERS.Æ / REVERS.E. (2016-2022)” a partir del 30 de setembre; i Massimo Pisani que portarà la mostra DATA (resistències aglomerades) al MUA, a partir del 7 d’octubre. Aquests tres artistes impartiran sengles tallers artisticodidàctics al voltant de les seves exposicions: Photography Storytelling. 16 d’octubre; Reversa: Dibullage. 30 d’octubre; i El cos de l’escriptura. 13 doctubre.

Carrión afegeix que comptarem també amb l’activitat Laberintos, el 27 de novembre, que planteja una reflexió entorn de l’arquitectura i el paisatge que ens envolta i del que formem part, a càrrec de ciudADELA. Arquitectura i Paisatge”. El programa finalitza l’11 de desembre, amb l’activitat de Yoga contes, un clàssic ja al MUA, per sentir l’art a través del cos i del moviment, amb la Carolina Rueda, professora de ioga infantil.

Programació

Diumenge 2 d’octubre

Passarel·la Sempere

Un espectacle performance d’humor on recrear una passarel·la, la Passarel·la Sempere, de llums i geometries impossibles on desfilaran personatges artístics diversos amb la tendència que va marcar l’obra d’Eusebio Sempere en el seu estil més destacat. Per a tots els públics. A càrrec de Gemma Martínez, actriu.

Diumenge 16 d’octubre

Photography Storytelling

Taller d’edició i narrativa fotogràfica per descobrir la importància de la narrativa en la creació fotogràfica contemporània. Constarà d´una visita guiada al projecte artístic Rabasa. An imaginary map of a useless territory, que forma part de la mostra de les Residències de Creació i Recerca Artística, on l’autor abordarà la importància de l’edició, l’ordre, la disposició de les imatges per poder crear sensacions, emetre missatges i proposar discursos. Amb les pròpies fotografies de l’artista cada participant dissenyarà un petit “fotollibre” com a fanzine.

Participants: 25 persones a partir de 8 anys.

A càrrec de David Mocha. Fotògraf i docent.

Diumenge 30 d’octubre

Reversa: Dibullage

Taller d´estampació tèxtil al voltant de l´exposició Reversa.

Visita a l’exposició a càrrec de l’artista, on es donaran algunes nocions sobre literatura i mitologia, fomentant el debat i la reflexió al voltant del gènere. A través de figures mitològiques i els seus significats a l’antiguitat i avui dia (sirenes, bruixes, feiticeiras, deesses…) Posteriorment el públic assistent realitzarà una creació artística inspirada en la reflexió anterior. Al taller s’usaran tècniques variades de dibuix, collage i reproducció, per aconseguir resultats òptims de tots els participants, independentment de l’edat dels mateixos.

Participants: 25 persones a partir de 6 anys.

A càrrec d’Alissia, artista.

Diumenge 13 de novembre

El cos de l’escriptura

Taller d‟expressió gràfica amb màquines d‟escriure. Es presentaran les possibilitats gràfiques de les antigues màquines d’escriure, més enllà de l’escriptura, per crear imatges, textos il·legibles i símbols. Es compondran escriptures no textuals (còdexs) amb diferents materials, mides i textures.

Participants: 20 persones a partir de 8 anys.

A càrrec de Massimo Pisani, artista.

Diumenge 27 de novembre

Laberints

Establint connexions i enllaços amb lentorn. L’objectiu és reconèixer, a través de l’observació i exploració, les diferents capes del paisatge així com la relació de l’edifici del museu amb el seu entorn. Es realitzarà una composició a partir de les siluetes, formes, colors i textures percebudes, i es crearà una trama de connexions i vincles entre els diferents paisatges percebuts, mitjançant un laberint de paraules que donarà significat a les emocions i sensacions generades durant la experiència. El resultat final serà una instal·lació col·lectiva que narrarà el paper que juguem com a habitants mentre recorrem lespai entre un lloc i un altre.

Participants: 20 persones a partir de 5 anys.

A càrrec de ciudADELA.

Diumenge 11 de desembre

Ioga Contes

Sentir l’art a través del cos i la pràctica del ioga, inspirats al Museu i al seu art. No hi faltaran els jocs, cançons i contes per connectar en família.

Participants: 25 persones a partir de 4 anys.

Impartit per Carolina Rueda. Professora de ioga infantil.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: