Toledo: “Marco es contradiu amb el Pla General, ella mateixa admet que falta sòl industrial i tampoc estarà aprovat en la data promesa”

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo desmunta les afirmacions de l’alcaldessa, Amparo Marco, respecte a l’aprovació de el Pla General, “ni està, ni se l’espera”. “Una vegada més l’alcaldessa es contradiu perquè el que diu, res té a veure amb el que fa i la prova està en què han sol·licitat una pròrroga, un any més, de les normes urbanístiques transitòries per evitar un buit legal perquè no arriben a temps, no estarà a l’abril, de manera que els terminis marcats per l’alcaldessa tornen a dilatar sine die “, explica el portaveu Popular.

A més, Toledo retreu a l’alcaldessa que després d’haver donat el vistiplau a un document, que redueix dràsticament el sòl industrial, perquè va decidir aprovar sense dir ni piu la Declaració Ambiental Territorial i Estratègica (DATE) emesa per la Conselleria de Transició Ecològica -que retalla el sòl industrial en gairebé un milió de metres quadrats-, s’erigeixi ara, quan ja és tard, en la gran defensora de sòl logístic en pro de la competitivitat del Port i de la ciutat de Castelló “.

“Castelló amb aquest Pla General no pot acollir noves empreses, és normal que triïn altres municipis com en el cas d’Amazon amb Onda”, insisteix Toledo.

En aquest sentit, afegeix: “Marc no ha alçat la veu en tot aquest temps venent bonances de el Pla General l’aprovació era imminent i, ara, quan ha estat conscient de les mancances que comporta el seu propi Pla General, el que ella ha volgut, sabent que va a hipotecar el futur desenvolupament de Castelló a compte de la necessitat de sòl industrial, només ara, se li ocorre suplicar davant Puig més sòl d’aquest tipus perquè s’ha adonat que, tal com venim reivindicant des del PP, és necessari per afavorir l’arribada de noves empreses, amb elles la creació d’ocupació; sòl logístic per donar sentit a l’estació Intermodal i a les infraestructures portuàries que faran que la capital sigui més competitiva “.

Conservatori de Música i Dansa

Pel que fa la reserva de sòl per al futur Conservatori de Música i Dansa, “veiem un altre despropòsit, una contradicció més de l’alcaldessa que s’haurà d’anar amb la música a una altra banda, perquè d’una banda autoritza a l’Associació de Veïns Mare de Déu de Lidón a gestionar l’hort urbà en un solar de l’Av. Enrique Gimeno que resulta que és el mateix solar que l’alcaldessa suggereix i defensa com així ho va fer constatar en l’esmena a la totalitat que va tombar la moció de PP que defensava terra davant a la Ciutat de la Justícia per a la nova infraestructura de Música i Dansa, i fins i tot per a poder albergar un altre institut per a la zona si cal, sense que els veïns sàpiguen res de res, només que a partir d’aquest mes ja poden plantar-hi les seves tomàquets, cebes i altres hortalisses i fruiters “, afegeix l’edil Sergio Toledo.

Els regidors de el Grup Municipal Popular Maria Espanya i Vicent Sales han visitat el solar de la polèmica, a l’Avinguda Enrique Gimeno. Al costat de membres de l’Associació de Veïns Verge del Lledó van constatar que la parcel·la segueix pendent d’adequació, malgrat l’informe tècnic de cessió i la promesa que va fer als veïns que podrien començar a gestionar l’hort urbà a partir de febrer o març . Els veïns no tenien constància que el mateix s’havia ofert, per part de l’alcaldessa per ubicar la nova construcció de l’Conservatori de Música i Dansa que cal per descongestionar les actuals instal·lacions on conviuen els alumnes de l’Conservatori Superior de Música, de l’Conservatori Professional i de l’Escola d’Art i Disseny de Castelló.

“L’alcaldessa Amparo Marco no pot autoritzar a uns veïns a gestionar un hort urbà i, a el mateix temps, prometre a una altra part de la població castellonenca aixecar al mateix solar de l’esmentat hort urbà una nova infraestructura per a les disciplines de Música i Dansa, la nostra pregunta és ¿a quines està enganyant l’alcaldessa ?, a l’Associació de Veïns Verge del Lledó o als directors dels tres Conservatoris afectats que porten massa temps reclamant unes instal·lacions dignes ?, planteja Sergio Toledo.

Cal recordar que el futur Conservatori de Música i Dansa ja disposava d’un solar en el Pla General, una parcel·la de 13.000 metres quadrats davant de la Ciutat de la Justícia, que s’acontentava als tres Conservatoris afectats. No obstant això, l’eliminació de l’sòl dotacional-educatiu d’aquest solar, de la nit al dia, tot i haver una al·legació estimada i aprovada en el Ple de el 30 d’abril de 2019, deixa als llimbs la seva ubicació, amb un govern municipal enfrontat perquè PSOE i Compromís discrepen de la millor ubicació per al Conservatori de Música i Dansa. “Una lluita interna on els que tenen les de perdre són, novament, els castellonencs, perquè un govern tripartit que és incapaç de posar-se d’acord entre si és un govern inservible per a la ciutadania”

Informació i Foto. PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: