Toledo: “El PP proposa un nou paquet de mesures per ajudar a pimes i autònoms, Marco té competències i no ha de eludir-les”

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta l’alcaldessa Amparo Marco a fer més per les pimes i autònoms des dels seus competències municipals. “En un moment com l’actual, de pandèmia, on les conseqüències econòmiques estan sent desastroses per al teixit productiu de Castelló, amb establiments tancats o a la vora de la ruïna, cada vegada més aturats i famílies a la vora de la desesperació, es necessiten més esforços per part de l’administració més propera que és l’Ajuntament. Des del PP tornem a estendre, per cinquena vegada, la mà a l’equip de govern i proposarem el ple un nou paquet de mesures amb què alleujar la difícil conjuntura social i econòmica als sectors que pitjor ho estan passant, com l’hostaleria o el comerç “, explica Toledo.

“No n’hi ha prou ajuts de el Pla Resistir, l’Ajuntament pot fer més coses i ha de fer-les i ràpid perquè és ara quan es necessiten”, afegeix Toledo.

Aquesta sèrie de mesures passen per lliurar als negocis d’hostaleria que tinguin terrasses de la taxa d’ocupació de via pública aquest any i que els sectors més afectats pels tancaments no paguin la taxa d’escombraries durant 2021, ja siguin tancaments totals o parcials, “en aquest cas es proposa disminuir la quantia de la taxa en la part proporcional corresponent”, matisa.

De la mateixa manera, afegeix el portaveu Popular adjunt, “també proposem que es prorroguin les concessions d’explotació dels negocis ubicats a les instal·lacions municipals per un any més o, si no exempció de l’pagament de l’corresponent cànon per tal d’ajudar a les perruqueries de centres municipals, bars i cafeteries de complexos esportius i centres de gent gran “.

I pel que fa als establiments de centre de la ciutat, “que porten molt temps passant-ho veritablement malament, només cal veure la quantitat de cartells de tancament i locals buits, i que la pandèmia ha contribuït a agreujar encara més la seva situació, demanem suspendre temporalment, al menys fins l’1 de gener de 2022, el sistema de control de vehicles a centre de la ciutat per càmeres de vídeo per tal d’afavorir l’arribada de potencials clients a el cor de la ciutat “.

Finalment, Sergio Toledo avança la proposta de PP que consisteix a crear ajudes directes a l’lloguer per a tots aquells negocis i activitats que estiguin ubicats en un local arrendat. En el cas que el local sigui en propietat, es proposa bonificar l’IBI, si acrediten que els seus ingressos han caigut més d’un 60%.

Cal recordar que com a resultat de la crisi de salut pública mundial, el sector de l’hostaleria, com un dels subsectors de l’turisme a Espanya, amb més de 300.000 bars i restaurants, s’ha convertit en un dels més danyats per la pandèmia. També el sector de el comerç s’ha vist greument danyat, tant per la caiguda d’el consum com per l’obligació de tancar els negocis de manera anticipada, a les 18.00 hores de la tarda, excepte els de caràcter essencial. Gimnasos i centres esportius, empreses de transport, taxistes, signatures que exploten instal·lacions municipals … els col·lectius afectats per l’aturada econòmica i les mesures sanitàries són múltiples i abasten tots els àmbits.

A tall d’exemple, Toledo al·ludeix al fet que les últimes projeccions empresarials d’aquest sector de l’hostaleria calcula que l’evolució de la crisi per COVID-19 “està comprometent xifres de caiguda de facturació al nostre país d’entre un 40 a un 50% a finals de 2020, abocant amb això a el tancament total i definitiu de més de 90.000 establiments i la destrucció d’aproximadament 680.000 llocs de treball directes i entre 900.000-1,1 milions directes i indirectes, a més d’una pèrdua irreparable de proveïdors especialitzats d’alimentació i begudes “.

“En el cas de Castelló, porten 12 mesos facturant menys de l’30%, segons les estimacions de Ashocas. Porten un mes amb tota l’activitat a zero. Més de 150 dies completament sense obrir. Pagant els mateixos impostos. Segons Ashotur, la meitat no tornarà a aixecar la persiana, davant la impossibilitat de mantenir la seva activitat a el nivell actual d’ingressos “, recorda Toledo per evidenciar la gravetat de la situació.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: