Toledo demana a Marco que aclareixi als pares si la Magdalena serà lectiva o no per tancar la polèmica que ella mateixa ha generat

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, demana a l’alcaldessa, Amparo Marco que surti del seu amagatall i es pronunciï amb urgència si durant la setmana de la Magdalena, és a dir, de l’6 a el 14 de març hi haurà continuïtat de les classes o no, perquè a dia d’avui, “ni els docents, ni els alumnes, ni els pares, ni ningú de la comunitat educativa saben al que atenir-se” al no haver comunicació oficial per part de l’Ajuntament que va assegurar que la decisió última seria de la Generalitat.

“Amparo Marco crea el conflicte i després desapareix, s’amaga perquè no li ploguin les crítiques. A l’alcaldessa no li va servir la votació de el Consell Escolar que va acordar mantenir com no lectiva la setmana de festes i ella mateixa va anunciar que l’última decisió seria de la Generalitat, però, no ha tornat a pronunciar-se a l’respecte “, explica Toledo.

En aquest sentit, el portaveu popular adjunt demana a l’alcaldessa màxima transparència i que informi amb rigor a la comunitat educativa sobre “què es va a fer durant la setmana gran de Castelló ara que ja sabem que la Magdalena 2021 s’ha suspès”. I afegeix: “L’alcaldessa es deu a la ciutadania i està desatenent el seu dret a la informació mentre els pares ja fan mans i mànigues per organitzar-se amb temps, amb la dificultat afegida que comporta la crisi de l’Covid. Per això, demanem a l’alcaldessa una resposta urgent “.

D’altra banda, els Populars han sabut que en alguns centres educatius han començat a preparar les anomenades ‘Escoletes de Magdalena’, amb activitats d’oci i temps lliure alternatius si finalment es suspenen les classes i per ajudar a conciliar a les famílies, “però tot està pendent d’una comunicació oficial per part de l’alcaldessa que no hauria de retardar-se més “, afegeix.

Un altre motiu que justifica la urgència de conèixer si la Magdalena serà lectiva o no és precisament la preparació d’aquestes activitats alternatives, ja que hauran de comptar amb totes les mesures de seguretat que estableixen els protocols anti-Covid, “i això implica una planificació amb temps d’antelació suficient, cosa que no s’està donant “, apunta Toledo.

Cal recordar que va ser l’alcaldessa Amparo Marco qui va anunciar la idoneïtat de donar continuïtat a les classes la setmana de la Magdalena després d’anul·lar l’edició de 2021, “ho va fer sense consultar-ho amb ningú i ara es troba amb la decisió contrària de el Consell Escolar”, recorda l’edil Popular.

“Tantes presses per fer anuncis que de nou queden en res, com ja ens té acostumats l’alcaldessa, perquè no només passa amb l’educació, ho fa sistemàticament amb totes i cadascuna de les àrees, es dedica a publicitar a bombo i platerets anuncis que es queden pel camí, molta propaganda de cara a la galeria però molt poc o gens de gestió real i menys quan es tracta de decisions que comprometen a un sector de la població, llavors opta per callar i amagar esperant que el temporal passi sense que li esquitxin les crítiques “, conclou Toledo.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: