Toledo demana a Marco mesures per frenar el descontrol del coronavirus i que habiliti locals municipals per agilitzar la vacunació a Castelló

El portaveu adjunt de el Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco a posar a disposició de el Departament de Salut locals municipals per alleujar el col·lapse en els centres de salut i agilitzar el ritme de vacunació contra el coronavirus. A la vista de les dades, aquest no està sent l’esperat, només s’han administrat a la província 6.500 dosi d’un total de 15.000 dosis rebudes. De la mateixa manera, “li demanem a Marc que adopti més mesures de control davant la propagació descontrolada de virus. A hores d’ara urgeix més que mai la realització de tests massius; el rastreig de contagis que ha baixat a causa de la saturació en l’Atenció Primària i que el govern municipal doni a conèixer el Pla de vacunació previst per a la ciutat “, explica.

La incidència acumulada a la capital de la Plana és de 352 casos per cada 100.000 habitants, gairebé es duplica respecte als 14 dies previs. Davant d’aquesta preocupant situació, Toledo lamenta que l’alcaldessa estigui desapareguda, “L’únic que fa és reunir el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) però no emprèn mesures, només dóna compte de les sancions per no portar mascareta”. A hores d’ara, afegeix, “Marc ha d’abandonar la seva actitud passiva i prendre la iniciativa adoptant mesures concretes i urgents per a la ciutat. No n’hi ha prou amb tancar parcs infantils i centres de gent gran, cal anar per davant de virus i posar tots els recursos municipals possibles per frenar la situació. Ni s’estan prenent mesures en l’àmbit sanitari, ni s’està atenent la trucada d’auxili dels sectors més desfavorits com l’hostaleria, comerç o el sector de l’oci nocturn. Els recursos de l’Ajuntament també passen per injectar liquiditat a tots ells “.

“Si la gran esperança per doblegar la corba de contagis i reprendre una mínima normalitat està dipositada a la vacuna, ajudem.”, Assenyala Toledo. I afegeix: “És necessària la col·laboració de totes les institucions per salvar vides, especialment, en aquesta tercera onada que està començant a superar els registres dels pitjors mesos de la pandèmia que ja havíem deixat enrere”. “Exigim, una vegada més, que el govern municipal doni a conèixer el Pla de Vacunació, perquè des que es comencés a vacunar el passat 27 de desembre, es desconeix el nombre de dosis previstes per a la ciutat, què vacuna és la que es va a dispensar i quins terminis hi ha previstos per arribar a tota la població “.

La cessió de locals municipals a el servei de Sanitat és una iniciativa que s’ha dut a terme en ajuntaments com el d’Alacant per a la campanya de vacunació contra la grip. Després d’aconseguir un acord amb les autoritats sanitàries el consistori alacantí ha cedit dos locals per a vacunar la ciutadania sense obligar-los a passar pels centres de salut. “Aquesta mesura pot alleujar la saturació dels centres de salut en plena tercera onada i, al seu torn, accelerar la vacunació sempre que es doti al locals de el personal adequat. Sabem que el ritme és massa lent per arribar com més aviat l’anhelada ‘immunitat de ramat’ per frenar els contagis “, explica Toledo.

Toledo apunta com un altre dels avantatges de treure dels centres de saludeu el procés de vacunació i derivar-lo a altres espais, degudament habilitats, “el fet que es contribueix a evitar que les persones de risc coincideixin en els centres de salut amb pacients que acudeixen a l’atenció primària per ser tractats de diferents patologies “.

“Els recursos de l’Ajuntament han d’arribar també en forma d’ajuts directes als sectors més perjudicats que s’estan dessagnant per culpa d’aquesta pandèmia. L’hostaleria, els comerços o l’oci nocturn necessiten liquiditat per mantenir a flotació la seva activitat, i amb ella, els milers de llocs de treball que estan en risc “, explica Toledo

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: