Tamarit: “Estem invertint més de 45 milions d’euros a l’Alcoià i el Comtat per a millorar, ampliar i construir 28 escoles i instituts”

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat les obres de construcció del nou CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, uns treballs que compten amb una inversió de més de 6 milions d’euros per part de la Conselleria.

Tamarit ha estat acompanyada pel director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a les comarques d’Alacant, David Vento, i l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa.

La consellera d’Educació ha destacat durant la visita que “a les comarques de l’Alcoià i el Comtat estem invertint 45,2 milions d’euros que estan servint per a millorar, ampliar i construir 28 escoles i instituts.”

“Amb aquesta aposta clara per millorar els serveis públics bàsics de les dues comarques, com és la xarxa de centres educatius públics, estem revertint la deixadesa dels governs anteriors, a més de donar treball a més de 1.100 persones en el sector de la construcció”, ha afegit Raquel Tamarit.

Respecte al nou CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, la consellera ha anunciat que les obres “avancen a bon ritme i la nostra previsió és que acaben durant el primer trimestre de 2023, i a partir d’aquest moment la comunitat educativa i l’ajuntament s’hauran de coordinar per decidir quin és el millor moment per a fer el trasllat de l’alumnat a les noves instal·lacions”.

La inversió de la Conselleria en les infraestructures educatives del Comtat ascendeix a 15,5 milions d’euros i repercuteix en la millora o nova construcció de 9 centres. A l’Alcoià la inversió ronda els 29,7 milions d’euros i arriba a 19 centres.

La consellera ha detallat que aquest nou curs escolar 2022-2023, Educació té previst finalitzar les obres de construcció de 31 noves escoles o instituts en 27 poblacions, entre aquestes, dos del Comtat i una altra de l’Alcoià. Es tracta del nou CEIP El Bracal de Muro, un dels 10 nous centres que obrin les portes aquest dilluns 12 de setembre, i de la reforma i ampliació de dos escoles d’Ibi, el CEIP Poeta Pla y Beltrán i el CEIP Madre Felicidad Bernabeu, així com del nou CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, tres dels 21 centres que estaran acabats al llarg del curs.

“Amb el nou CEIP San Juan Bosco complim una reivindicació històrica del poble de Cocentaina”

Durant la visita a les obres de construcció del nou CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, Raquel Tamarit ha subratllat que “amb aquesta actuació complim una reivindicació històrica del poble de Cocentaina, que fa més de tres dècades que demana la unificació d’aquesta escola en un únic centre”.

Aquest col·legi, que aquest curs compta amb més de 330 alumnes i 29 docents, està dividit en dues seus: per una banda, l’aulari d’Infantil, i per l’altra, l’edifici de Primària, cosa que dificulta tant el treball del professorat com l’acompanyament de les famílies als seus fills i filles.

Els treballs, que s’han desenvolupat per fases per a evitar la instal·lació d’aules prefabricades, consisteixen en la demolició de tots els edificis de l’escola, a excepció del gimnàs, que és de construcció recent, i l’adequació de l’actual parcel·la de 8.767 m2 que ocupa el centre per tal que allotge un nou col·legi unificat i amb tots els serveis necessaris.

Així, s’està construint al mateix solar un nou col·legi de dues línies amb sis aules d’Infantil (3-5 anys) i 12 de Primària, dotat amb menjador equipat amb cuina pròpia. El nou CEIP San Juan Bosco tindrà una superfície construïda total de 4.489 m2 i comptarà amb 450 llocs escolars per a atendre les necessitats futures d’escolarització de Cocentaina.

La nova escola s’ha dissenyat sota paràmetres encaminats a la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat i, per tant, serà un centre de baix consum energètic o de consum zero que garantirà el confort climàtic dels espais docents.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: