Tamarit: “En Sagunt invertim més de 48 milions d’euros per a la millora i construcció de centres educatius”

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat el Port de Sagunt per a conéixer el tram final de les obres de construcció del nou IES Número 5, amb el director general d’Infraestructures Educatives del seu departament, Víctor Garcia, l’alcalde de la localitat, Darío Moreno, i altres representants municipals.

El volum total d’inversió de la Conselleria en la construcció d’aquest institut nou és de 10,2 milions d’euros. La primera fase de les obres està acabada i la segona finalitzarà, com a màxim, al juny. Per tant, l’alumnat podrà estrenar les noves instal·lacions el pròxim curs 2023-2024.

Segons Raquel Tamarit, “el nou institut forma part de la construcció i millora de 15 centres educatius que estem duent a terme en la capital del Camp de Morvedre”, i ha continuat: “A Sagunt invertim 48 milions d’euros per a dur a terme aquesta planificació en una ciutat que, a més, serà punt neuràlgic i estratègic del sector productiu valencià. Des d’Educació estem contribuint amb tota una xarxa d’infraestructures escolars ben potent, que genera 1.200 llocs de treball en el sector de la construcció”.

“A més, les instal·lacions educatives van lligades a la possibilitat d’oferir una formació pública òptima a Sagunt, ara, molt especialment, també vinculada a l’FP. La construcció de l’IES Número 5 permetrà que el pròxim curs els instituts Eduardo Merello i el Jorge Juan siguen centres exclusivament amb oferta de Formació Professional. Als dos centres exclusius d’FP se suma el centre de formació específic que s’ha planificat vinculat a estudis d’FP, que formen perfils tècnics de diversa índole vinculats a les necessitats de personal tècnic vinculat a la futura gigafactoria de Volkswagen”, ha afegit.

Construcció i millora de 15 centres educatius a Sagunt

Dels més de 48 milions d’inversió de la Conselleria d’Educació a Sagunt, 30 milions s’estan canalitzant a través del pla Edificant en col·laboració amb l’Ajuntament, que, a més de gestionar l’execució de la construcció de l’IES Número 5, té dues actuacions més en marxa: la reforma integral del CEE Sant Cristòfol, amb una inversió de la Conselleria de vora 941.000 euros, i la construcció d’un nou aulari d’Infantil i la millora del sistema de calefacció del CEIP Victoria y Joaquín Rodrigo, on Educació inverteix prop d’1,7 milions.

A més, l’Ajuntament de Sagunt ja té delegades les obres de millora de l’eficiència energètica i de l’accessibilitat de 4 escoles (els CEIP Baladre, Cervantes, Maestro Tarazona i Montíber), amb una inversió de 3,8 milions d’euros.

Actualment, la Conselleria i l’Ajuntament de Sagunt estan tramitant noves actuacions del pla Edificant, que preveuen una inversió de 400.000 euros per diverses millores en tres col·legis (els CEIP Ausiàs March, Mediterráneo i Vilamar), i 13,6 milions d’euros per la transformació de l’IES Eduardo Merello en centre específic d’FP, per a la qual cosa l’ampliaran a un perfil de 17 titulacions, amb un total de 34 aules i els tallers necessaris per a formar més de 1.000 alumnes.

Així mateix, en 2019 la Conselleria ja va finalitzar l’aulari d’Infantil i el gimnàs del CEIP Montíber amb una inversió de 2,5 milions d’euros, i ara destinarà 14,5 milions d’euros més per la construcció del centre integrat d’FP, que oferirà diversos títols formatius específics lligats a la futura gigafactoria de Volkswagen a Sagunt. Aquest nou centre oferirà 400 places per a estudiar títols d’FP en automatització industrial, mecatrònica industrial, química industrial i seguretat ambiental.

A més, Educació inverteix prop de 373.000 en el marc del programa ‘ZERO, energia de proximitat’, amb l’objectiu d’instal·lar plaques fotovoltaiques a les cobertes de tres instituts de Sagunt: l’IES Camp de Morvedre, l’IES Clot del Moro i la seua secció d’IES. Aquestes tres centrals fotovoltaiques proveiran el 100 % d’electricitat que requereixen aquests centres i, a més, crearan un excedent elèctric per al municipi.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: