Tamarit: “Després d’impulsar una llei de protecció i de multiplicar per vint el nostre pressupost, tenim configurat el nou Patronat del Palmerar d’Elx”

La consellera d¡Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presidit la constitució del nou Patronat del Palmerar d’Elx per tal de procedir a la renovació dels membres que n’integren el màxim òrgan gestor.

Segons la consellera: “És un orgull poder presidir el nou Patronat, que vetla per un dels nostres patrimonis de la humanitat més preats. En 2021 vam impulsar una llei per a protegir i millorar el palmerar d’Elx i, des de 2015, hem multiplicat per 20 la inversió que hi destinem des de Cultura. Hem passat dels 10.000 euros que s’hi destinaven abans del Govern del Botànic, als 200.000 euros anuals actuals. El nostre compromís per la difusió, protecció i conservació d’aquesta joia és ben clar”.

Integrants Patronat del Palmerar d’Elx

La presidència del Patronat del Palmerar d’Elx l’ostenta la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit; i la vicepresidència, l’alcalde d’Elx, Carlos González.

Pel que fa als vocals, es compta amb la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, com a representant de l’Àrea de Cultura del departament de Raquel Tamarit; la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica hi està representada pels secretaris autonòmics Roger Llanes i Francisco José Candela; i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat hi està representada pels directors generals Rosa Pardo i Vicent J. García.

Pel que fa als representants de l’Ajuntament d’Elx, els representants són la regidora de Cultura, Margarita Antón; el regidor del Palmerar, Héctor Díez; la regidora de Medi Ambient, Esther Díez; i la regidora d’Urbanisme, Ana María Arabid.

Finalment, el Patronat es compon per representants d’associacions de llauradors, palmerers, productors de dàtils, artesans de la palma blanca i entitats culturals i ecologistes vinculades al palmerar, representats per Santiago Pascual, Antonia Lombardo, Carmen Nieves Martínez, Moisés Vicente Esclapez, Pascual Urbán, María Dolores Antón i Tomás Martínez.

Guies didàctiques sobre el palmerar per a escolars

En acabar la sessió de conformació del nou patronat, la consellera s’ha traslladat a l’Hort de Sant Plàcid per a acompanyar l’alumnat del CEIP Ferrández Cruz d’Elx en la primera sessió d’activitats que la Conselleria d’Educació ha programat basades en les guies didàctiques que ha elaborat per a treballar la riquesa del palmerar més enllà de les aules.

Es tracta de diferents guies per a totes les etapes educatives, des d’Infantil fins a Batxillerat i FP, que treballen diferents temàtiques vinculades al palmerar d’Elx relacionades amb el medi ambient, la història, la cultura i les tradicions.

Aquestes guies es poden consultar i descarregar en el web de la Conselleria d’Educació: EL PALMERAL ELX

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: