Susana Camarero defensa respostes sociosanitàries “coordinades i eficaces” per a les persones amb Alzheimer i les seves famílies

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha assenyalat que les persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer i les seves famílies necessiten les administracions públiques “respostes sociosanitàries coordinades i eficaces”.

La setmana del Dia Mundial de l’Alzheimer, la vicepresidenta segona, acompanyada del secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, ha visitat el centre de dia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València (AFAV), per conèixer-ne les instal·lacions i poder escoltar les necessitats i les propostes de l’equip directiu i professional de l’entitat.

Durant la visita, Susana Camarero ha subratllat la importància de treballar de manera “conjunta” amb les associacions per “visibilitzar i fer front” a una malaltia que cada cop afecta més persones i que té “un gran impacte tant en la persona que la pateix com al seu entorn”.

En aquest sentit, ha destacat la tasca “imprescindible” d’aquestes entitats, que ofereixen suport i serveis a les persones afectades per l’Alzheimer i les seves famílies, exercint una tasca “d’acompanyament essencial en tot el procés de la malaltia”.

La vicepresidenta segona ha volgut fer un “reconeixement especial a totes les cuidadores i cuidadors que atenen les persones amb Alzheimer cada dia amb dedicació i afecte i els i les professionals que els acompanyen en aquesta dura tasca”.

Tres àrees dactuació

Susana Camarero ha explicat que des del departament que dirigeix s’ofereixen respostes sociosanitàries sobre tres àrees. En primer lloc, es treballa la prevenció a través dels 34 centres especialitzats d’atenció a majors distribuïts al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

En segon lloc, la Conselleria finança els programes especialitzats de promoció de la salut i autonomia personal i de prevenció del deteriorament de persones grans afectades per Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives que desenvolupen i gestionen les entitats i les associacions. I, finalment, com a tercer eix s’ofereix atenció sociosanitària a centres residencials, centres de dia i en unitats de respir específics d’Alzheimer.

Al voltant de 50.000 persones amb Alzheimer

Es calcula que actualment hi ha al voltant de 50.000 persones amb Alzheimer diagnosticats a la Comunitat Valenciana i 100.000 familiars afectats. A Espanya es calcula que aquesta xifra arriba a les 600.000 persones.

La demència senil s’ha convertit en el tercer problema de salut als països desenvolupats darrere dels accidents vasculars i el càncer. La causa principal de demència és la malaltia d’Alzheimer, que constitueix un 50-70% de totes les demències.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: