Susana Camarero considera prioritària una llei del tercer sector a la Comunitat Valenciana i invita a les entitats a col·laborar a desenvolupar-la

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat la importància de desenvolupar una llei del tercer sector a la Comunitat Valenciana i considera “prioritari el desenvolupament i la tramitació amb la col·laboració imprescindible de les entitats d’acció social valencianes”.

Així ho ha manifestat durant la intervenció en l’Assemblea General Extraordinària del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) de la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc este matí a València per a abordar les qüestions principals de l’agenda política de les persones amb discapacitat i les seues famílies. A l’acte ha assistit també el secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande.

Camarero ha donat valor a la trajectòria del CERMI CV i l’esforç de totes les persones que conformen el moviment associatiu i ha garantit el compromís de diàleg i col·laboració “perquè sou les entitats les que ens permeteu desenvolupar el nostre treball i integrar les vostres propostes en les polítiques públiques en matèria de discapacitat”.

La vicepresidenta segona ha repassat algunes de les qüestions que s’abordaran durant esta legislatura des del departament que dirigix i ha esmentat també una llei del voluntariat que, junt amb la llei del tercer sector, “reconega i done garanties jurídiques a les entitats i permeta la integració en les societat de les persones més vulnerables”.

Durant la intervenció, Camarero també s’ha referit al suport rebut del CERMI CV a la decisió del nou Consell d’utilitzar la terminologia adequada per a referir-se a les persones amb discapacitat en la regulació de la seua estructura orgànica i administrativa, per a adequar-se, així, als mandats en la matèria de Nacions Unides, la Unió Europea i els derivats de les lleis de l’Estat i respondre “a una demanda del sector associatiu valencià que reclamava l’ús d’una terminologia correcta i respectuosa per a referir-se a estes persones”.

Així mateix, ha indicat que la política social “és com un mur construït de rajoles, cada u que assumix esta responsabilitat ha de continuar reforçant eixe mur” i, en este sentit, ha garantit que des del Consell “no es derrocarà res, sinó que es continuarà construint i reforçant”.

Reconeixement de la discapacitat i dependència

Respecte a la gestió del sistema de la dependència ha assenyalat que és necessari “millorar els terminis de reconeixement i valoració”, i ha indicat que el retard dels pagaments a les persones que ja tenien reconeguda la prestació que ens trobem en arribar al Govern “ha fet necessària una ampliació del crèdit de 39 milions d’euros perquè puguen percebre ja el que els correspon”.

També ha fixat com un altre dels objectius prioritaris de la Conselleria establir els recursos humans i econòmics necessaris “perquè la valoració i el reconeixement de la discapacitat complisca els terminis fixats legals i no els tres anys que hi ha d’espera en estos moments”.

Així mateix, Susana Camarero ha assegurat que s’abordaran altres reivindicacions històriques de les entitats socials com el finançament del sector, l’accessibilitat, la cura de les xiquetes i les dones amb discapacitat, l’atenció precoç o un pla d’autonomia del medi rural.

En la intervenció, la vicepresidenta segona ha anomenat a Mar Galcerán, la primera diputada amb síndrome de Down, i ha assegurat que es tracta d’“una gran notícia que persones que representen la discapacitat s’incorporen en les institucions”.

Informació i Foto Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: